Labai įdomus mėsos kotletų su daržovėmis receptas, troškintas pomidorų padaže su grietine.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– malta mėsa, 400 g;
– bulvės, 2 vnt;
– morkos, 2 vnt;
– druskos ir pipirų, baziliko pagal skonį.
Padažui paruošti reikia :
– svogūnas, 1 vnt;
– pomidorų pasta, 30 g;
– augalinis aliejus, 30 g;
– grietinė, 100 g;
– vanduo, 200 ml;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės ir žolelės.
Virimo procesas
Trys morkos ant smulkios trintuvės ir išspauskite sultis.
Bulves sutarkuokite stambia tarka ir taip pat šiek tiek išspauskite.
Faršą sumaišykite su daržovėmis, pagal skonį druska, pipirais, sutarkuokite česnaką, įberkite prieskonių, žolelių, žolelių pagal skonį.
Suformuokite vidutinio dydžio kotletus.
Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių 2 minutes ant vidutinės ugnies.
Padažui pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki auksinės rudos spalvos.
Vandenį sumaišykite su pomidorų pasta, supilkite į svogūnus, įpilkite grietinės ir pagardinkite druska. Pipirai, žolelės ir kiti prieskoniai.
Kotletus sudėkite į padažą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
Patiekdami apibarstykite krapais ir petražolėmis.