90-ųjų plitimas, kuris būdavo kiekviename vakarėlyje. Nepelnytai pamirštas receptas

Marinuoti agurkai gali būti kai kurių naudingų medžiagų šaltiniu ir teigiamai veikti žmogaus organizmą, tačiau verta atminti, kad saikingai viskas yra gerai.

Marinuoti agurkai turi skaidulų, kurios padeda virškinti ir gali sumažinti cholesterolio kiekį. Jie taip pat yra vitaminų K ir C šaltinis, kurie yra svarbūs sveikiems kaulams ir imuninei sistemai. Be to, marinuoti agurkai turi mažai kalorijų ir gali padėti kontroliuoti svorį.

Verta paminėti, kad rauginant agurkus vykstantis fermentacijos procesas gali prisidėti prie probiotikų – naudingų bakterijų, palaikančių žarnyno sveikatą, susidarymo. Paruoškime lengvą užkandį iš sveikuoliškų raugintų agurkų.

Ingredientai:

Marinuoti agurkai – 2 vnt.;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Žalieji svogūnai – krūva;
Krapai – krūva;
Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
Balzamiko actas – 1/2 šaukštai;
Česnakai – 1 šaukštelis;
Druska – 1/5 šaukštelio;
Juodieji pipirai – 1/5 šaukštelio;
Garstyčios – 1 šaukštelis.
Marinuotų agurkų užkandžių ruošimas:

Išvirkite kietai virtus kiaušinius ir sutarkuokite į dubenį. Smulkiai supjaustykite raugintus agurkus, supjaustykite žaliuosius svogūnus, krapus, sumaišykite su kiaušiniais.

Į atskirą indą supilkite augalinį aliejų, balzamiko actą, įberkite druskos, juodųjų pipirų, įberkite garstyčių.

Į mišinį per spaudą įmeskite česnako skiltelę.

Supilkite mišinį į dubenį su kiaušiniu ir raugintu agurku, išmaišykite. Duoną lengvai apkepkite sausoje keptuvėje ir kiekvieną riekelę padalinkite per pusę.

Duonos riekeles sutepkite marinuotų agurkų užkandžiu.

Tai yra nebrangus užkandis šventiniam stalui.