Aš imu 2 bulves ir 2 kiaušinius. Greiti pusryčiai per 15 minučių: bulvės skanesnės nei pica

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pasaulyje yra didžiulė paplotėlių įvairovė. Jie išsiskiria tešlos rūšimi – sviestine, rugine ir nerauginta. Taip pat papločiai ruošiami įvairiai, pavyzdžiui, yra tandyro kepimo būdas. Be to, kiekviena šalis ir daugelis tautų turi savo paplotėlių rūšis.

Yra bannock – indiškas paplotėlis, sausainiai – prancūziškas paplotėlis, lavašas – armėniškas, kaukazietiškas paplotėlis. Kai kurie iš šių duonos gaminių rūšių yra visiškai religinio pobūdžio. Matzo laikomas tokiu papločiu. Tai vienintelė duonos rūšis, kurią leidžiama vartoti per žydų Paschos šventę.

Paruoškime paprastesnį bulvių pyragą, kuris nėra skirtas jokiai šventei ar žmonėms.

Ingredientai bulviniams blynams:

Bulvės – 2 vnt.;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Sūris – 30 g;
Druska – ⅓ šaukštelio;
Sausas maltas česnakas – žiupsnelis;
Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai;
Sviestas – 5 g;
Petražolės – kelios šakelės.
Bulvių pyragų ruošimas:

Nuskustas bulves sutarkuokite stambia tarka. Į dubenį sumuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite. Susmulkinkite petražoles ir įmuškite į kiaušinius.

Bulvių mišinį nuplaukite vandenyje ir išspauskite. Kiaušinių mišinį su žolelėmis supilkite į bulvių mišinį ir išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų ir supilkite šiek tiek bulvių mišinio. Sūrį sutarkuokite ant bulvių mišinio sluoksnio smulkia tarka.

Likusį bulvių mišinį dėkite ant sūrio sluoksnio ir tolygiai paskirstykite.

Papločius apibarstykite sausu česnaku, uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies 10 min.

Tada plokščia lėkšte apverskite pyragą į kitą pusę.

Pabarstykite sausu česnaku ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių uždengę.

Pasirodo, paprastas bulvių pyragas su sūrio įdaru. Į džiovintą česnaką pagal skonį galite dėti ir kitų prieskonių.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.