Kaip pašalinti kvapą iš skalbimo mašinos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Laikui bėgant jūsų skalbimo mašinoje gali atsirasti nemalonus kvapas. Jos pėdsakai lieka ant daiktų. Tai nėra priežastis keisti buitinę techniką, tereikia išsivalyti mašiną – pačiam arba iškviesti valymo servisą. Buto valymas po renovacijos , priežiūra ir kitos paslaugos apima buitinės technikos priežiūrą.

Išvaizdos priežastys

Jei iš mašinos atsiranda nemalonus kvapas, tai gali būti dėl įvairių priežasčių. Turite rasti kvapo šaltinį ir jį pašalinti.

  1. Neteisingas režimas. Jei mašina veikia tik greitosiomis programomis, nenaudojant aukštos temperatūros režimų, tai turės įtakos skalbimo kokybei. Taip, tokiu būdu šeimininkės taupo energiją, tačiau įranga genda greičiau. Žema temperatūra ir didelė drėgmė yra puikios sąlygos grybeliui vystytis.
  2. Jokio skalavimo kondicionieriaus. Namų šeimininkės dažnai pila kondicionierių į dėklą, bet neįtraukia papildomo skalavimo. Dėl to įrenginio viduje susidaro slidus sluoksnis, kuriame aktyviai formuojasi pelėsis. Naudojant bet kokį skystą skalbinių ploviklį, reikalinga papildoma skalavimo parinktis.
  3. Klaidos renkantis pudrą. Patikrinkite, ar po plovimo nauji milteliai neskleidžia nemalonaus kvapo. Pigūs produktai dažnai turi tokius kvapus. Tokiu atveju geriau pakeisti gaminį į geresnį.
  4. Nešvarus padėklas. Naudojant gelius ir kondicionierius, talpyklos užteršiamos. Talpyklos viduje likęs produktas yra sluoksniu ant paviršiaus. Ten nusėda ir druskos iš vandens. Visa tai laikui bėgant pradeda kvepėti nemaloniai. Po kiekvienos procedūros padėklą būtina išplauti ir išėmus išdžiovinti. Periodiškai nuplaukite indą muiluotu vandeniu ir apdorokite paviršių šepetėliu. Galite naudoti seną dantų šepetėlį.
  5. Užsikimšęs kanalizacija ir filtrai. Net jei prieš kraunant daiktus iškratysite, ant jų vis tiek liks plaukų, gyvūnų plaukų ir pūkelių. Visa tai užkemša kanalizacijos filtrą. Periodiškai turite jį išvynioti ir išvalyti.
  6. Žarna užsikimšusi. Jis taip pat surenka nešvarumus ir šiukšles. Žarna reguliariai nuimama ir plaunama. Jei atsiranda nemalonus kvapas, geriau šią dalį pakeisti.
  7. Svarstyklės ant šildytuvo. Laikui bėgant ant kaitinimo elemento susidaro apnašos ir kalkių dalelės. Visa tai kartu sudaro nuolatinį masto sluoksnį. Kaitinant gali atsirasti nemalonus kvapas.
  8. Kanalizacija. Jei išleidimo žarna nėra tinkamai pritvirtinta, iš vamzdžio gali sklisti kvapas. Turite patikrinti ryšio kokybę ir ją pakeisti.
  9. Pelėsių vystymasis. Grybelis mėgsta drėgną aplinką. Todėl po kiekvieno naudojimo mašina turi būti vėdinama. Kai jau atsirado pelėsis, specialiomis priemonėmis nuvalomi guminiai tarpikliai ir kitos dalys.

Jei kvapo priežasties nepavyksta rasti savarankiškai, patartina pasikviesti santechniką konsultacijai. Kartais dėl techninių problemų gali atsirasti aromatų. Tik specialistas gali juos pašalinti.

Tradiciniai metodai

Blogo kvapo problemą galite išspręsti improvizuotomis priemonėmis, kurių yra beveik kiekviename bute. Valymo procedūra paprasta, nereikalaujanti ypatingų įgūdžių, o algoritmas dažniausiai identiškas.

  1. Karštas vanduo. Jūs negalite naudoti jokių priemonių, o tiesiog paleisti tuščią būgną aukštoje temperatūroje. Minimalus šildymo lygis yra 90 C, optimali programa „Medvilnė“.
  2. Actas. Kovoja su grybeliu ir gerai išvalo gumines dalis, tokias kaip sandarikliai. Atskieskite actą santykiu nuo 1 iki 20, sudrėkinkite audinį ir gerai nuvalykite visus paviršius. Ypatingą dėmesį atkreipkite į guminius tarpiklius ir būgną. Po to pradėkite skalbti be skalbinių maksimalia šiluma ir išvėdinkite mašiną. Actas taip pat gerai valo mašinos dalis. Į miltelių talpyklą reikia įpilti ½ puodelio esencijos ir pradėti visą ciklą.
  3. Citrinų rūgštis. Puikiai tinka tiek profilaktikai, tiek naikinant esamus kvapus. Į dėklą įdedamas produkto paketėlis ir aparatas paleidžiamas. Verpti nebūtina, bet nuplauti privaloma.
  4. Soda. Sodą reikia atskiesti vandenyje, ½ puodelio miltelių išgerti 2 kartus daugiau skysčio. Šis mišinys supilamas į miltelių talpyklą, o mašina paleidžiama aukštoje temperatūroje. Po procedūros reikia kruopščiai nušluostyti viską iš vidaus, įskaitant sandariklį.
  5. Vario sulfatas. Šis produktas taip pat iš anksto praskiestas vandeniu vienam litrui reikia maždaug 1,5 šaukšto. l. Šiame tirpale suvilgytu skudurėliu kruopščiai nuvalykite visas pasiekiamas dalis. Tada likęs mišinys supilamas į miltelių indą ir veikia visą ciklą. Minimalus šildymo lygis – 60 C.

Dauguma šių produktų yra gana saugūs žmonėms, tačiau netinkamai naudojami jie gali pakenkti. Procedūros metu būtina mūvėti pirštines ir dėvėti respiratorių. Alergiški žmonės turėtų būti ypač atsargūs. Pirmą kartą tradiciniai receptai gali nepadėti, tokiu atveju procedūra kartojama.

Profesionali buitinė chemija

Kai liaudiškos priemonės nepadeda arba nesinori maišyti medžiagų ar skaičiuoti proporcijų, reikėtų griebtis buitinės chemijos. Prekių asortimentas parduotuvėse yra gana didelis. Svarbiausia yra išstudijuoti instrukcijas ir griežtai jų laikytis.

  1. „Tiret gelis”. Labai efektyvi kompozicija, kuri pašalina ne tik nemalonius kvapus, bet ir apnašas. Šis gelis gali pašalinti net paprastus užsikimšimus. Tuo pačiu metu kompozicijoje esančios medžiagos nekenkia metalinėms ir plastikinėms dalims.
  2. „Daktaras TEN antibakterinis”. Nepaprastai kovoja su įvairių rūšių grybais, naikina pelėsį ir net apnašas. Tinka tik automatinėms skalbimo mašinoms.
  3. „Čistolano automatas“. Naudojamas tiek skalbimo mašinų profilaktikai, tiek valymui. Pašalina įvairios kilmės kvapus ir neleidžia susidaryti apnašoms. Galite nusipirkti gelio ar miltelių.
  4. Tobulinti. Sukurta taip, kad išvengtų nuosėdų ir druskų nuosėdų. Padaro vandenį minkštesnį ir dezinfekuoja vidines mašinos dalis. Ekonomiškai efektyvus sprendimas.
  5. „Valytoja dr. Beckmannas“. Greitai ir patikimai pašalina nešvarumus, muilo dėmes, kalkių likučius, pašalina kvapo priežastį. Sudėtyje yra aktyvuotos anglies.

Prevencija

Lengviau užkirsti kelią neigiamiems reiškiniams buitinės technikos eksploatacijoje nei juos ištaisyti.

Kvapų prevencija:

  • nešvarių skalbinių nelaikykite būgne iki išplovimo, nusipirkite specialų indą;
  • Po plovimo išvėdinkite būgną ir miltelių skyrių, geriau juos visada laikyti šiek tiek atvirus;
  • po kiekvienos procedūros gumines dalis nuvalykite sausa, minkšta, nepūkuota šluoste;
  • Kruopščiai nuplaukite miltelių padėklus;
  • pirkite geros kokybės skalbinių ploviklius, tas pats galioja ir oro kondicionieriams;
  • naudokite vandenį minkštinančius produktus, jei jūsų regione kietumas yra didelis;
  • Kartą per 6 mėnesius atlikti profilaktinį valymą citrinos rūgštimi arba specialiais produktais;
  • Gedimų atveju nedelsdami kreipkitės pagalbos.

Galite patys atsikratyti kvapo skalbimo mašinoje. Norėdami tai padaryti, naudokite tiek liaudies receptus, tiek buitinę chemiją pagal atitinkamą paskirtį. Jei neturite laiko reguliariai valyti mašinos, procedūras galite patikėti profesionalams.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.