Aš imu 1 citriną ir 3 kiaušinius. Kvapnus citrininis pyragas, tirpstantis burnoje: kepkite jį kasdien

Kvepiantys pyragaičiai su razinomis ir cukruotais vaisiais visada žavėjo savo skoniu. Keksiukai buvo ir tebėra populiarus desertas daugeliui. Senovės romėnai žinojo, kad keksiukai yra skanūs ir saldūs. Būtent Romoje buvo pradėti ruošti keksiukai.

Kepimas iš praeities labai skiriasi nuo to, ką turime dabar. Romėnai gamindavo pyragą iš miežių masės, į kurią dėdavo razinų, granatų sėklų, riešutų ir medaus.

Keksiukai vėliau buvo atgaivinti XVI amžiuje. Jie buvo pradėti visur kepti turtingiems žmonėms. Dabar kiekvienas gali sau leisti keksiuką. Žinoma, geriau tortą pasigaminti patiems.

Ingredientai keksui:

Cukrus – 200 g;
Druska – žiupsnelis;
Vienos citrinos žievelės;
½ citrinos sultys – 50 ml;
Sviestas – 120 g;
Pienas – 100 g;
Miltai – 250 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Kiaušiniai – 3 vnt.
Ingredientai fudge gamybai:

kondensuotas pienas – 100 ml;
Citrinų sultys – 2 šaukštai.
Torto ruošimas:

Citrinos žievelę supilkite į cukrų ir sumalkite ingredientus. Į mišinį įpilkite minkšto sviesto ir išmaišykite. Į masę įmuškite vieną kiaušinį ir toliau maišykite.

Į paruoštą mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą. Į tešlą supilkite citrinos sultis ir pieną ir išmaišykite.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iš keptuvės nukratykite miltų perteklių. Supilkite tešlą į formą ir paskleiskite ant paviršiaus.

Mentele padarykite įpjovą tešlos viduryje. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Dėl fudge sumaišykite kondensuotą pieną su citrinos sultimis.

Gatavą pyragą užpilkite fondantu ir palikite atvėsti.

Keksiuką galite papuošti citrinos žievele.