Aš imu 3 bulves ir 1 kiaušinį. Tingūs bulvių pyragėliai, tešla kaip pūkas: visas kalnas skanumo

Pyragai – jaukus naminis patiekalas, gaminamas per visą žmonijos istoriją. Pyragai buvo pradėti ruošti atradus duoną. Pirmieji pyragėliai atrodė ne taip, kaip dabar. Tačiau kulinarijos pasaulyje jie padarė revoliuciją kepimui.

Pyragai yra vedinys iš žodžio „šventė“. Faktas yra tas, kad pyragai dažnai buvo ruošiami šventėms. Ypač tai buvo pastebima mėsos pyraguose. Daugelis valstiečių galėjo sau leisti mėsos pyragus tik per šventes.

Keptuvėje ruošiame pačius paprasčiausius pyragėlius.

Ingredientai pyragams:

bulvės – 600 g;
bulvių sultinys – 200 ml;
augalinis aliejus – 20 ml;
kiaušinis – 1 vnt .;
mielės – 6 g;
cukrus – šaukštelis;
druska – 1 šaukštelis;
miltai – 500 g.
Pyragų gaminimas:

Nuskustas bulves supjaustykite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Bulves paverčiame bulvių koše, sumaišome su kiaušiniais, cukrumi ir mielėmis.

Į tyrę supilkite augalinį aliejų ir bulvių sultinį ir išmaišykite. Keliais etapais į mišinį išsijokite miltus ir minkykite tešlą.

Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipni. Palikite bandelę po rankšluosčiu šiltoje vietoje 40 minučių.

Užminkykite gatavą tešlą ir padalinkite į 3 lygias dalis. Kiekvieną bandelę iškočiokite 1 cm storio sluoksniais. Didelį pyragą padalinkite į mažus.

Mažus pyragėlius palikite ant kepimo skardos, kad pakiltų. Į gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite.

Pakilusius pyragus sudėkite į aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Padėkite pyragus ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Rezultatas – paprasti tinginiai bulvių pyragėliai.