Vienas greičiausių ir skaniausių dešrų pyragų receptų. Kefyro tešlą paruošti labai paprasta, ji visada gerai išeina ir yra universalus variantas, derinant su įvairiais įdarais, galima kepti keptuvėje ir kepti orkaitėje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 300 ml;
kiaušinis, 1 vnt;
augalinis aliejus ir cukrus po 1 valgomąjį šaukštą;
druskos, 1 šaukštelis;
soda, 0,5 šaukštai;
miltų, apie 400 g;
dešrelės, 5 vnt.;
sūris, 100 g;
druska, pipirai, prieskoniai.
Virimo procesas
Sumaišykite kefyrą su kiaušiniu, druska, cukrumi, soda ir augaliniu aliejumi. Mišinį gerai išmaišykite šluotele.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę. Minkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Miltų gali prireikti šiek tiek mažiau ar daugiau, svarbiausia neperkrauti tešlos, kad ji liktų puri ir elastinga bei nebūtų kieta.
Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių nusistovėti.
Dešrelės arba virta dešra, kumpis, tris ant rupios trintuvės kartu su sūriu, pagardinkite pipirais ir druska, aromatinėmis žolelėmis pagal skonį.
Pabarstykite stalą miltais, išklokite tešlą ir padalinkite į porcijas kolobokus, kaip ir pyragams.
Viską iškočiokite į plokščius paplotėlius, išdėliokite įdarą, užspauskite kraštus ir suformuokite pyragėlius.
Apkepkite juos keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje, kol iškeps iš abiejų pusių. Ugnis nedidelė.
Šiuos sočius ir skanius pyragėlius patiekiu su grietine ar įvairiais padažais, su šviežių daržovių salotomis ar tiesiog su arbata.