Baklažanai labai dera su česnakais ir pievagrybiais, o tokie patiekalai pasirodo tiesiog karališki.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- baklažanai, 2 vnt;
- pievagrybiai, 150 g;
- česnakai, 6 gvazdikėliai;
- bet kokie žalumynai;
- įprastas svogūnas, 1 vnt.;
- pomidorai, 2 vnt;
- druska, pipirai;
- aitrioji paprika.
Virimo procesas
Baklažanus ir grybus supjaustykite kubeliais.
Pirmiausia pakepinkite baklažanus su kubeliais supjaustytais svogūnais, kol suminkštės ir suberkite grybus.
Pakepinkite 5 minutes ir suberkite smulkintą česnaką, pipirus ir druską, pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Šiame etape, jei mėgstate aštriai, įberkite keletą gabalėlių šviežios aitriosios paprikos arba pabarstykite sausais prieskoniais.
Virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
Pomidorus taip pat supjaustome kubeliais ir sumaišome su mišiniu keptuvėje ir troškiname apie 5 minutes.
Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, suberkite susmulkintas žoleles, išmaišykite ir patiekite.
Šį baklažanų-grybų troškinį galite patiekti su įvairiais patiekalais – dera prie naujų bulvių, mėsos patiekalų, maltos mėsos, žuvies užkandžių. Į šį patiekalą galite pridėti bet kokių grybų, kurie tinka baklažanai.