Bavariški agurkai žiemai „Super traškūs“

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tradicinis Bavarijos agurkų receptas. Jie pasirodo itin traškūs, elastingi ir tuo pačiu labai švelnūs bei pikantiški.

INGREDIENTAI:
Litro stiklainiui:

Agurkai;
morkos – 0,5 vnt;
vienas mažas svogūnas;
česnakai – 2-3 gvazdikėliai;
krapai;
druska – 1 arbatinis šaukštelis4
cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai;
actas 9% – 45 miligramai.

KAIP REGLAMENTUOTI BAVARIŠKUS AGURKUS ŽIEMAI „SUPER TRAŠKUS“, ŽINGSNIS PAS ŽINGSNIS RECEPTAS:

Agurkus pamirkykite šaltame vandenyje 4-5 valandoms.
Į sterilizuotų stiklainių dugną sudėkite apskritimais supjaustytas morkas, nuluptą ir skiltelėmis padalintą česnaką, šakelę krapų ir susmulkintą svogūną.

Tada nupjaukite agurkų galus ir sandariai sudėkite į stiklainį.
Druską, cukrų ir actą supilkite tiesiai į stiklainius. Užpildykite šaltu vandeniu.
Dabar turėsite sterilizuoti agurkų stiklainį. Norėdami tai padaryti, įdėkite jį į puodą, užpildykite vandeniu iki stiklainių pečių ir sterilizuokite nuo to momento, kai vanduo užvirs puode ne ilgiau kaip 3 minutes.
Tada iš karto užsukite dangtelį ir apvyniokite, kol visiškai atvės.
Agurkai bus skanūs, ir žinote, visai neįprasti!

Skaniausių ruošinių ir gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.