Salotos su krabų lazdelėmis ir grybais, vadinamos Alenka, yra skanus ir maistingas patiekalas, galintis papuošti bet kurį stalą. Krabų lazdelių, grybų ir kitų ingredientų derinys sukuria nepakartojamą skonį ir aromatą.
Krabų lazdelės suteikia salotoms švelnumo ir sultingumo, grybai – sodrumo ir pikantiškumo, o šviežios daržovės praturtina jas vitaminais ir mineralais.
Padažus su majonezu ar grietine salotos tampa sodresnės ir harmoningesnės.
Šventei kartu paruošime paprastas Alyonushka salotas
Ingredientai:
krabų lazdelės – 250 g;
grybai – 500 g;
svogūnas – 1 vnt .;
agurkai – 2 vnt.;
kiaušiniai – 5 vnt .;
majonezas – ½ šaukštelio;
petražolės – krūva;
druska – pora žiupsnelių.
Alyonushka salotų paruošimas:
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o grybus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, kol suminkštės, suberkite grybus ir druską.
Kepkite grybus ir svogūnus iki auksinės rudos spalvos. Išvirtus kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka, krabų lazdeles supjaustykite plonomis juostelėmis.
Ant lėkštės suformuokite ploną majonezo tinklelį ir ant jo uždėkite ½ lazdelių. Ant krabų sluoksnio sudėkite grybus ir svogūnus ir patepkite lašeliu majonezo.
Ant grybų sluoksnio uždėkite susmulkintus kiaušinius ir uždenkite majonezo tinkleliu. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite ant kiaušinių sluoksnio, patepkite majonezu.
Salotų viršų apibarstykite krabų lazdelėmis ir užbaikite plonu majonezo tinkleliu. Susmulkinkite petražoles ir papuoškite jomis salotas, leiskite užvirti 15-30 minučių.