„Bounty“ saldainiai namuose. 100 kartų skanesnis nei pirktas parduotuvėje

Saldumynų istorija siekia kelis tūkstančius metų. Pirmieji saldainiai pasirodė senovės Egipte. Jie buvo medaus, vaisių ir prieskonių mišinys.

Senovės Romoje į saldumynus pradėta dėti riešutų, sezamo sėklų, aguonų. XVI amžiuje Europoje atsirado ledinukai, kurie buvo populiarūs vaistininkų, kurie juos naudojo kaip vaistus, dėka.

Vėliau saldainiai pradėti masiškai gaminti. Buvo išrastas šokoladas, taip pat karamelė.

Iki XX amžiaus pradžios saldumynų asortimentas apėmė daugybę rūšių karamelės, dražė, šokolado ir iriso. Mes jums pasakysime, kaip patiems pasigaminti skanių saldainių.

Ingredientai „Bounty“ saldainiams:

Pienas – 100 ml;
Sviestas – 50 g;
Druska – žiupsnelis;
Cukrus – 40 g;
kokoso drožlės – 160 g;
Šokoladas – 170 g;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
„Bounty“ saldainių paruošimas:

Į puodą su pienu supilkite sviestą, įberkite druskos ir cukraus. Ištirpinkite sviestą piene ir sumaišykite ingredientus.

Į pieną ir sviestą suberkite kokoso drožles. Maišykite ingredientus, kol sutirštės, tada leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.

Rankomis formuojame nedidelius batonėlius ir dedame į šaldytuvą, kol visiškai sustings.

Taip pat mišinį galite sudėti į konditerijos formą, suspausti ir padėti į šaldytuvą.

Ištirpinkite šokoladą mikrobangų krosnelėje, įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.

Įmerkite kokoso plyteles į šokoladą ir apvoliokite paviršių.

Saldainius palikite šaldytuve 15-20 min.

Atminkite, kad šokoladas nėra grūdintas, todėl susilies su rankomis. Tokius saldumynus geriau laikyti šaldytuve.