Bulviniai blynai su varške – traškumo ir minkštumo derinys

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulviniai blynai su varške yra gardus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Varškė šiems blynams suteikia švelnumo ir kremiškumo, praturtina juos baltymais, o bulvių ir varškės derinys sukuria puikų skonį bei tekstūrą. Kepant keptuvėje, blynai tampa traškūs iš išorės, o viduje išlieka minkšti ir purūs. Šie blynai ypač tinka tiems, kurie nori kažko kitokio nei tradiciniai bulviniai blynai, tačiau nori išlaikyti klasikinį bulvių skonį.

Ingredientai:

1 kg bulvių
1 svogūnas
200 g varškės
2 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
Druska pagal skonį
Aliejus kepimui

Paruošimo būdas:

Paruoškite daržoves:

Nulupkite bulves ir svogūną. Bulves sutarkuokite stambia burokine tarka (galite naudoti ir elektrinę tarkavimo mašiną, jei turite). Svogūną taip pat sutarkuokite.

Paruoškite varškę:

Varškę pertrinkite per sietelį arba tiesiog šakute, kad būtų kuo švelnesnė. Tada sumaišykite varškę su tarkuotomis bulvėmis ir svogūnais.

Sumaišykite tešlą:

Į daržovių ir varškės mišinį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir druską pagal skonį. Viską gerai išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė.

Kepimas:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Iš tešlos formuokite nedidelius blynelius ir dėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs. Nepamirškite, kad blynus reikia apversti tik tada, kai viena pusė jau gerai apskrudusi, kitaip jie įsigers per daug aliejaus.

Aliejaus perteklius:

Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Patiekite:

Šiuos blynus geriausia valgyti dar karštus, su grietine arba natūraliu jogurtu. Jei norite šiek tiek prabangos, galite juos patiekti su pievagrybių padažu.

Pievagrybių padažo receptas:

Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apkepinkite keptuvėje iki skaidrumo.
Pievagrybius taip pat supjaustykite griežinėliais ir pridėkite prie svogūnų. Kepkite apie 10 minučių.
Įpilkite grietinės, pagardinkite druska ir pipirais, ir pakaitinkite, kol padažas pradės virti.

Skanaus! Šis receptas garantuotai taps vienu mėgstamiausių jūsų virtuvėje.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.