Ar kada nors jautėtės taip, lyg valgytumėte sausainį ir negalėtumėte nustoti jo valgyti? Pasirodo, tokius skanėstus paruošti taip pat paprasta, kaip kriaušes gliaudyti. Turime medaus sausainių receptą, kurio metu norėsite valgyti tris, keturis ar net 5 vienus.
Ingredientai:
100 g sviesto;
80 g cukraus;
2 kiaušinių;
140 g medaus;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
430 g miltų.
Taip pat:
kiaušinio baltymas;
90 gramų graikinių riešutų.
Paruošimas:
Paimkite gilią lėkštę arba įmuškite į ją 2 žalius kiaušinius. Įpilkite cukraus ir nedidelį žiupsnelį druskos. Mišinį plaksime mikseriu 2 minutes.
Įpilkite sviesto, dar kartą išmaišykite ir į dubenį įdėkite 140 gramų saldaus medaus. Įjunkime maišytuvą. Nepamirškite pridėti šiek tiek kepimo miltelių.
Po truputį suberkite išsijotus miltus ir pradėkite minkyti tešlą rankomis. Viskas pasirodo taip paprasta, kaip kriaušių gliaudyti. Uždenkite maišeliu ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Riešutus suberkite į trintuvą ir paverskite trupiniais.
Išimame tešlą ir padaliname į dalis, sveriančias maždaug 40 gramų.
![](https://pasidomek.lt/wp-content/uploads/2024/12/1-37.jpg?v=1734787086)
Suformuokite, aptepkite kiaušinio plakiniu ir apvoliokite riešutų trupiniuose. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
![](https://pasidomek.lt/wp-content/uploads/2024/12/2-25.jpg?v=1734787091)
Temperatūra 180 laipsnių.
![](https://pasidomek.lt/wp-content/uploads/2024/12/3-18.jpg?v=1734787099)
Slapukai paruošti! Sėskite prie stalo ir pasiruoškite ilgai pavalgyti, nes sustoti prie dviejų sausainių labai sunku. Kai gaminsite šį pyragą, šį receptą naudosite visą laiką.
Linkime naujų kulinarinių atradimų!