Cukinijų suktinukas su įdaru. Pagal šį receptą jūsų vyras nešios jus ant rankų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų suktinukai su įvairiais įdarais – skanus ir sveikas patiekalas, galintis papuošti bet kurį stalą. Cukinijos yra dietinis produktas, kuriame gausu vitaminų ir mineralų.

Juose yra daug skaidulų, kurios padeda virškinti ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Cukinijose taip pat mažai kalorijų, todėl tai idealus pasirinkimas svorio stebėtojams.

Yra daug cukinijų suktinukų receptų. Įdarui galite naudoti įvairius ingredientus: maltą mėsą, grybus, sūrį, varškę, daržoves ir kt. Tai leidžia eksperimentuoti su skoniais ir kurti naujus kulinarinius šedevrus.

Ingredientai:

Cukinijos – 700 g;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Miltai – 4 šaukštai;
Grietinė – 2 šaukštai;
Naminis majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
Augalinis aliejus – 1 šaukštelis;
Krapai – 30 g;
Druska – 1,5 šaukštelio;
Pipirų mišinys – ⅓ šaukštelio;
Kietasis sūris – 80 g.
Užpildo ingredientai:

Lydytas sūris – 3 vnt.;
krapai – 20 g;
Petražolės – 20 g;
Pomidorai – 2 vnt.;
Grietinė – 3 šaukštai;
Česnakai – 2 gvazdikėliai.
Cukinijų ritinio paruošimas:

Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir išmaišykite. Atskirame inde suplakite kiaušinius šakute, įpilkite grietinės, majonezo, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Iš cukinijų išspauskite visas sultis, o krapus susmulkinkite į mišinį. Cukinijų mišinį supilkite į kiaušinių mišinį ir dalimis persijokite miltus.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į cukinijų mišinį, užminkykite tešlą. Kepimo skardą uždenkite pergamentu, sutepkite augaliniu aliejumi ir paskirstykite ant jos tešlą.

Pyragą kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Tada apverskite pyragą aukštyn kojomis ir nuimkite pergamentą.

Įdarui susmulkinkite petražoles ir krapus, suberkite česnako skilteles, įdėkite grietinės. Į masę suberkite lydytą sūrį ir išmaišykite.

Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Pirmiausia gautu įdaru aptepkite plutą ir tada sudėkite pomidorus.

Tortą susukti į ritinį ir uždengtą plėvele palikti šaldytuve 1 valandai.

Rezultatas – skanus ir sotus cukinijų vyniotinis. Galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba, pavyzdžiui, prie mėsos.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.