Ingredientai:
bulvės – 1 kg;
taukai – 500 g;
svogūnas – 2 vnt;
druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės;
sviestas ir augalinis aliejus.
Paruošimas:
Bulves supjaustykite vidutiniais gabalėliais, druska, pipirais ir pabarstykite prieskoniais, tada sumaišykite su augaliniu aliejumi.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Į bulves suberkite svogūną ir išmaišykite.
Taukus supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į bulves.
Sausus ir švarius stiklainius (0,5 litro) ištepkite sviestu ir iki pusės užpildykite bulvėmis.
Uždenkite folija
Stiklainius dėkite į šaltą orkaitę, įkaitinkite iki 180 C ir kepkite valandą.
Bulvių stiklainių iš karto neišimame, kad nesuskiltų. Laukiame 15 – 20 minučių, kol orkaitė ir stiklainiai šiek tiek atvės.
Į paruoštas bulves suberkite susmulkintą česnaką ir žoleles.
Gero apetito!