Dabar bulvių nekepu ir neverdu, jas ruošiu tik taip. Unikalus būdas pasigaminti karališką patiekalą!

Ingredientai:

bulvės – 1 kg;
taukai – 500 g;
svogūnas – 2 vnt;
druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės;
sviestas ir augalinis aliejus.

Paruošimas:

Bulves supjaustykite vidutiniais gabalėliais, druska, pipirais ir pabarstykite prieskoniais, tada sumaišykite su augaliniu aliejumi.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Į bulves suberkite svogūną ir išmaišykite.

Taukus supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į bulves.

Sausus ir švarius stiklainius (0,5 litro) ištepkite sviestu ir iki pusės užpildykite bulvėmis.

Uždenkite folija

Stiklainius dėkite į šaltą orkaitę, įkaitinkite iki 180 C ir kepkite valandą.

Bulvių stiklainių iš karto neišimame, kad nesuskiltų. Laukiame 15 – 20 minučių, kol orkaitė ir stiklainiai šiek tiek atvės.

Į paruoštas bulves suberkite susmulkintą česnaką ir žoleles.

Gero apetito!