Dabar mano kiaušiniai visada tobuli ir išvirus juos labai lengva nulupti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Na? Kiaušiniai vėl nenulups? “: – pasakė kaimynas ir pasidalijo savo gudrybe. Pasirodo, visą gyvenimą tai dariau neteisingai. Dabar mano kiaušiniai visada tobuli, neskilinėja ir lengvai valomi išvirus!

Anksčiau, kad ir kaip stengiausi, nieko nepavyko, tik kankino! Išbandžiau šį bei tą, bet galiausiai beveik visas kiaušinio baltymas buvo ant lukšto! Kaip būti?! Kaip padaryti, kad kiaušinius būtų lengva nulupti išvirus?

Taip, žinoma, tai ne visada būtina. Galite tiesiog išvirti kiaušinius, nuimti dalį lukšto ir suvalgyti visą baltymą bei trynį. Būtent taip ir padariau beviltiškoje situacijoje, kai visi baltymai vėl buvo ant kiauto!

Tačiau kartais reikia išvirti kiaušinius, pavyzdžiui, salotoms ar įdaryti. Tada jie turi būti tobuli, kad kiaušinius būtų galima gražiai perpjauti į dvi dalis ir įdėti į įdarą, kitaip nieko nepavyks!

Išbandžiau įvairius būdus, ir virimo metu į vandenį įpyliau druskos, ir net mačiau, kaip buvo dedama soda, taip pat bandžiau šį būdą, bet norimo efekto nebuvo! Tik nervai!

Kaip paaiškėjo, viskas, kas išradinga, yra paprasta! Mano kaimyno dėka jis pasidalijo gudrybe, dabar aš visada tai darau! Taip pat papasakojo, kaip ir kiek laiko virti kiaušinius, kol jie tinkamai iškeps.

Pirma, kiaušinius reikia įdėti į verdantį vandenį, tai yra privaloma. Tada galite iš karto nustatyti laikmatį ir viskas susitvarkys, bet jei kiaušinius pirmiausia įdėsite į šaltą, o po to pašildysite, tada neturėsite minkštai virtų kiaušinių! Minkštai virtus kiaušinius reikia virti tik 5 minutes.

Kad kiaušiniai būtų mažiau skysti, turite nustatyti laikmatį 6 minutėms.

Na, o jei reikia kietai virti kiaušinius pvz salotoms ar įdaryti, tai reikia virti 9 minutes, puikiai tiks, ne kartą išbandyta!

O tam, kad išvirus kiaušinius būtų lengva nulupti, reikia laikytis vos kelių paprastų taisyklių. Pirmiausia, prieš verdant kiaušinius, juos reikia iš anksto išimti iš šaldytuvo ir palikti stovėti, kol pasieks kambario temperatūrą.

Aš asmeniškai kiaušinius visada laikau šaldytuve, bet pažįstu kai kurių žmonių, kurie juos tiesiog laiko lentynoje namuose. Anksčiau būtent taip ir laikydavo, tiesiog viską sumesdavo į kibirą ir padėliodavo į tinkamą vietą.

Kiaušiniams pasiekus kambario temperatūrą, juos reikia nuplauti. Taip, taip, aš esu iš tų, kurios visada prieš verdamos kiaušinius išplauna. Asmeniškai aš esu niūri, nežinoma, kaip ir kur šie kiaušiniai buvo laikomi prieš einant į parduotuvę. Taip, ir ant kiaušinių dažnai būna plunksnų ir vištų išmatų, o jei jų nenuplaunate, tada sulaužius tai iš lukšto gali patekti į maistą. Tai nemalonu, ar ne?

Taip pat neseniai sužinojau, kokių kiaušinių geriausia niekada nepirkti parduotuvėje, net išpardavimu ir už gerą kainą.

Na, o dabar eikime prie reikalo. Pasirodo, norint idealiai išvalyti kiaušinius po išvirimo, daug proto nereikia. Taigi. Ant viryklės uždėkite puodą su vandeniu ir palaukite, kol užvirs.

Tada kiaušinius įmušame į verdantį vandenį ir verdame pagal laikmatį, priklausomai nuo to, kokį rezultatą norime gauti pabaigoje.

Pasibaigus laikui, išimkite kiaušinius ir nedelsdami nuleiskite juos į šaltą vandenį. Ir to neužtenka. Čia mes naudojame triuką, kurį pasidalino mano kaimynas, jis veikia nepriekaištingai!

Į keptuvę su kiaušiniais reikia įdėti ledo. Taip, taip, paprastas ledas. Aš visada laikau jį šaldiklyje įvairioms progoms.

Jei nedėsite ledo, o virtus kiaušinius paliksite tik šaltame vandenyje, nieko nepavyks. Vanduo greitai įkais ir viskas.

Taip, beveik pamiršau. Užpylus kiaušinius šaltu vandeniu ir užpylus ledu, kiekvieną kiaušinį reikia trinktelėti į kietą paviršių buku puse ir aštria puse, kad susidarytų nedideli įtrūkimai.

Pro juos prasiskverbs ledinis vanduo, o kiaušiniai bus puikiai išvalyti! kaip šita! Nereikia nieko daugiau išradinėti! Aš visada tai darau pats dabar ir mano nervai yra vietoje!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.