Kartais labai norisi suvalgyti beliašo, bet tingi nueiti į artimiausią kavinę. Tokiais atvejais belyashi galite paruošti patys, skirdami minimalias pastangas. Patikėkite, labiausiai nepatyręs virėjas gali susidoroti su šiuo receptu. Belyashi arba pyragai pasirodys skanūs ir sveikesni nei iš stoties.
Ingredientai tinginiams baltiesiems:
Miltai - 150 g;
Žalieji svogūnai - 50 g;
Kefyro riebumas 3,2% - 200 g;
Vištienos filė - 250 g;
Augalinis aliejus - 1 valgomasis šaukštas;
Soda - 0,5 šaukštelio;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Druska - 0,5 šaukštelio;
Cukrus - 0,5 šaukštelio.
Tinginių baltymų paruošimas:
Verta pradėti nuo įdaro, kuris gaminamas iš svogūnų ir vištienos filė. Vištieną smulkiai supjaustome, nuplovę ir nuėmę nuo filė plėvelę. Svarbu, kad mėsoje nebūtų didelių gabalėlių.
Šiam receptui nerekomenduojame naudoti mėsmalės, malta mėsa nėra geriausias patiekalo priedas.
Lygiai taip pat nuplaukite ir supjaustykite svogūną.
Tešlos paruošimas:
Svarbu, kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros. Kefyrą pašildykite iki 40 laipsnių.
Tuščiame dubenyje sumaišykite kiaušinį, druską ir granuliuotą cukrų. Po truputį pilkite kefyrą ir maišykite, kol masė taps vientisa.
Į kefyro-kiaušinių mišinį suberkite miltus, iš anksto persijodami. Svarbiausia tai daryti palaipsniui, gerai išmaišyti. Mes nenorime gabalėlių.
Į tešlą suberkite sodą, toliau maišykite ir lėtai supilkite susmulkintą vištienos filė. Viską reikia sumaišyti. Šią procedūrą atliekame su svogūnais.
Supilkite mišinį augaliniu aliejumi. Paskutinį kartą išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi. Ant vidutinės ugnies kepkite belyashi 3 minutes iš kiekvienos pusės.