Eklero pyragas be kepimo! Paskubomis ir su bet kokiais sausainiais

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiam pyragui galite naudoti bet kokius sausainius.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– sausainiai, 450 g;

– cukrus, 7 šaukštai;

– pienas, 520 ml;

– trynys, 1 vnt;

– kakava, 2 šaukštai;

– krakmolas, 2,5 šaukštai;

– sviestas, 50 g;

– vanilės ekstraktas, 1 šaukštelis.

Pieną (500 ml) padalinkite į 2 dalis. Vieną uždėkite ant ugnies ir užvirinkite.

Į antrąją pieno dalį įpilkite trynio, 3 valg. cukraus, vanilės ir krakmolo, sutrinkite iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų.

Supilkite šį mišinį į verdantį pieną ir nuolat maišydami išvirkite tirštą pudingą. Leiskite atvėsti.

Uždenkite keptuvę maistine plėvele ir išdėliokite pirmąjį sausainių sluoksnį. Tada grietinėlė, vėl sausainiai. Pakaitomis pudingo ir sausainių sluoksnius formuojame visą tortą. Paskutinis sluoksnis yra sausainiai.

Glajui cukrų (4 a.š.) sumaišykite su pienu (1 a.š.) ir kakava. Kai mišinys užvirs, įpilkite sviesto ir nukelkite nuo ugnies, maišykite iki vientisos masės. Supilkite ant pyrago ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.