Erdvus arabiškas desertas vos per 5 minutes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nacionaliniai arabiški desertai visada buvo vienas iš brangiausių meniu elementų, tačiau iš tikrųjų jie paruošiami per kelias minutes iš paprastų ir prieinamų ingredientų. Tokie desertai pasirodo orūs, tarsi debesys ir tokie lengvi, kad galima valgyti naktį.

Sudėtis : 200 gramų kunafos, šaukštas cukraus pudros, 100 gramų lydyto sviesto, 250 gramų rikotos, kapotų pistacijų, medaus.

Kunafą sumalkite trintuve ir supilkite į gilų dubenį. Ten supilkite cukraus pudrą ir supilkite ištirpintą sviestą. Išmaišykite ir sudėkite į formeles, palikdami nedidelę erdvę centre.

Į šią vietą įdėkite šiek tiek rikotos. Viršų uždenkite likusia kunafa ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms 180 laipsnių temperatūroje.

Iš karto po orkaitės desertą reikia apipilti medumi ir papuošti kapotomis pistacijomis.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.