Sausainiai „Ežiukas“ – tai ne tik skanus, bet ir labai originalus skanėstas, dažnai sukeliantis šiltus vaikystės prisiminimus ir naminius kepinius. Sausainio pavadinimas kilo dėl jam būdingos formos, primenančios mielus ežiukus, kurie lengvai sužavi tiek vaikus, tiek suaugusius.
Šie sausainiai išsiskiria ne tik išvaizda, bet ir darniu saldaus ir riešutinio skonio deriniu, todėl jie yra tikrai universalus desertas.
Ežiuko sausainių gaminimo procesas yra gana paprastas, todėl daugelis pradedančiųjų virėjų gali išbandyti savo jėgas kepant.
Be to, „Ežio“ sausainiai dažnai dekoruojami šokoladu arba cukraus pudra, kuri suteikia šventiškumo. Dėl to jis puikiai tinka arbatos vakarėliams, gimtadienio vaišėms ar kitoms šventėms.
Ingredientai:
Cukraus pudra - 90 g;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai - 330 g;
Sviestas - 180 g;
Druska - žiupsnelis;
Vanilė - žiupsnelis;
Šokoladas - 150 g;
Augalinis aliejus - 2 šaukšteliai;
Riešutai.
Ežiuko sausainių gaminimas:
Sviestą išplakti su cukraus pudra, kiaušiniu ir vanile iki purumo ir baltumo. Toliau į mišinį suberkite miltus ir druską, išmaišykite patys arba mikseriu.
Iš tešlos formuojame 30 gramų rutuliukus, taip pat nedidelius rutuliukus ežiukų nosiai, ausytėms ir letenėlėms. Prie didžiosios pritvirtiname mažas tešlos dalis ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 15-17 min.
Riešutus susmulkinkite, šokoladą ištirpinkite, sumaišykite su augaliniu aliejumi. Ežiuko nugarėlę pamerkite į šokoladą, o paskui į smulkintus riešutus.