Gaminu banketams ir šventinėms vakarienėms. Skumbrė orkaitėje su daržovėmis: jos skonį įvertins visi svečiai

Skumbrė yra žuvis, kurioje yra daug naudingų medžiagų. Jame yra vitaminų D, B12, seleno, fosforo, omega-3 riebalų rūgščių ir kitų elementų.

Skumbrė gali turėti teigiamą poveikį žmonių sveikatai. Pavyzdžiui, pagerinti smegenų ir nervų sistemos veiklą, sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, stiprinti kaulus ir sąnarius, gerinti imunitetą ir skatinti svorio mažėjimą.

Tačiau svarbu atsiminti, kad nereikėtų per daug vartoti rūkytos skumbrės dėl didelio druskos kiekio.

Paruoškime keptą skumbrę su garnyru.

Ingredientai keptai skumbrei:

skumbrė – 2 vnt .;
druska – 1 šaukštelis;
juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
paprika – 1 šaukštelis;
česnakai – 5 gvazdikėliai;
augalinis aliejus – 60 ml;
svogūnas – 2 vnt.;
morkos – vnt.;
petražolės – krūva.
Keptos skumbrės paruošimas:

Išimame žuvies pelekus, žiaunas, galvą ir uodegą. Nuo filė atskiriame stuburą, išimame vidurius, išvalome žuvį nuo plėvelių ir kitų atliekų.

Atidarykite žuvį iš vidaus.

Atskirame dubenyje sumaišykite druską, papriką ir juoduosius pipirus, per spaudą permeskite 3 skilteles česnako.

Į prieskonius ir česnaką įpilkite 30 ml aliejaus ir išmaišykite. Šiuo mišiniu sutepkite skumbrės filė ir palikite marinuotis pusvalandžiui.

Šiuo metu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki skaidrumo. Morkas sutarkuokite stambia tarka, suberkite į svogūną ir pakepinkite porą minučių.

Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais, pakepinkite dar 2 minutes. Susmulkinkite petražoles ir suberkite į daržoves, išmaišykite.

Iškeptas daržoves dėkite ant skumbrės filė ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių.

Skumbres dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Taip gauname puikią sultingą skumbrės filė su daržovėmis. Tai geras pasirinkimas šventinei vakarienei.