Tortas iš choux tešlos su švelniu kremu ir migdolų užpilu. Grietinėlę galima pasigaminti pagal skonį ir naudoti bet kokius riešutus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 150 g;
vanilino pagal skonį, žiupsnelio druskos;
kukurūzų krakmolas, 70 g;
pienas, 500 ml;
vanduo, 100 ml;
sviestas, 80 g;
miltai, 120 g;
kiaušiniai, 4 vnt;
sviestas, 160 g;
migdolų ar kitų riešutų.
Virimo procesas
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, krakmolu (jei kukurūzų krakmolo neturite, naudokite bulvių krakmolą).
Įpilkite pieno ir maišykite iki vientisos masės. Virkite grietinėlę ant silpnos ugnies, maišydami, kol sutirštės. Atvėsinkite po plėvele kontaktuojant.
Vandenį sumaišykite su žiupsneliu druskos, cukrumi ir sviestu, kaitinkite ant viryklės, kol sviestas visiškai ištirps. Įmaišykite išsijotus miltus. Minkykite ant viryklės 2 minutes, nukelkite nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinkite.
Kiaušinį išplakite šluotele ir dalimis gerai išminkydami įmaišykite į tešlą.
Tešla turi būti labai tiršta ir tanki.
Padėkite formą ant pergamento ir nubrėžkite apskritimą.
Tešlą sudėkite į maišelį ir suspauskite į apskritimus. Taip jis pasirodo tvarkingas ir lygus. Likusią tešlą išspauskite į profiterolius.
Ant didelio tešlos apskritimo pabarstykite migdolus arba smulkintus riešutus.
Kepkite 30-35 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Išimkite ir perpjaukite į du sluoksnius.
Minkštą sviestą išplakite iki purumo ir dalimis supilkite kremą, plakite iki vientisos masės.
Vieną torto sluoksnį ištepkite kremu ir uždenkite antruoju.
Taip pat ant viršaus tepame kremą ir išdėliojame mažus profiterolius. Arba galite visą kremą išspausti į pyrago vidurį ir tiesiog patiekti į profitrolius.