Greitas ir labai šokoladinis pyragas mikrobangų krosnelėje yra paprasčiausias drėgno ir labai aromatingo deserto receptas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— bet kokie šokoladiniai arba „Oreo“ sausainiai, 500 g;
- pienas, 250 ml;
- kepimo milteliai, 10 g;
— šokoladas, 100 g + karštas pienas, 40 ml;
- bet kokia uogienė, galite naudoti abrikosus + riešutus;
- grietinė + cukraus pudra + pabarstukai.
Virimo procesas
Sudėkite sausainius į blenderio dubenį ir sutrinkite iki trupinių.
Sumaišykite trupinius su kepimo milteliais, tada supilkite į kambario temperatūros pieną.
Ištepkite mikrobangų krosnelėje tinkamą indą augaliniu aliejumi ir išklokite pergamentu.
Mikrobangų krosnelė dideliu galingumu 7 minutes.
Patarimas : Jei tikrinate smeigtuku ir pyragas dar nėra paruoštas, padėkite jį mikrobangų krosnelėje dar 2 minutes.
Šokoladą sumaišykite su karštu pienu ir užpilkite ant atvėsusio pyrago. Jei šokolado nėra, galite aptepti bet kokia uogiene ir apibarstyti riešutais, kokoso drožlėmis ir kitais priedais pagal savo skonį.
Tortą patiekite iš karto.
Galite imti bet kokį šokoladinį sausainį, tačiau naudojant Oreo pyragas išeina taip, kad jo tiesiog negalite atskirti nuo pyrago, todėl geriau rinktis šį sausainį.
Jei turite laiko, pasigaminkite grietinę išplakdami riebią grietinę su cukraus pudra, galite įdėti ir kakavos, tada gausite daugiausiai šokoladinio pyrago.