Atėjus vasaros karščiams gaiviųjų gėrimų klausimas gana aktualus. Siūlau nepirkti parduotuvėje kažko, ko nežinote, o pasigaminti skanios, naminės giros. Receptas visada veikia.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
verdančio vandens, 3 l;
krekeriai iš Borodino arba ruginės duonos, 150 g;
cukrus, 150 g;
tirpios kavos, 1 a.š
sausos mielės, 7 g;
citrinos rūgštis, 1 šaukštelis;
razinos, 15 – 20 g.
Virimo procesas
Į verdantį vandenį supilkite tirpią kavą, cukrų, krekerius. Išmaišykite ir palikite, kol visiškai atvės.
Įpilkite citrinos rūgšties, mielių, razinų.
Stiklainį uždenkite marle, tada apvyniokite rankšluosčiu ir palikite 2 valandoms. Jei paragaujate ir neužtenka rūgšties ar saldumo, įpilkite daugiau ir palikite 30 min.
Girą perkošiame, išpilstome į butelius ar stiklainius, užsukame dangtį ir dedame į šaldytuvą.
Gėrimą galima išgerti po 3-4 valandų, tačiau geriau palikti per naktį, kad jis gerai įsigertų ir įgautų girai būdingą aštrumą.