Gardi gira per 2 valandas. Vieno priedo dėka visada aštrus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Atėjus vasaros karščiams gaiviųjų gėrimų klausimas gana aktualus. Siūlau nepirkti parduotuvėje kažko, ko nežinote, o pasigaminti skanios, naminės giros. Receptas visada veikia.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

verdančio vandens, 3 l;
krekeriai iš Borodino arba ruginės duonos, 150 g;
cukrus, 150 g;
tirpios kavos, 1 a.š
sausos mielės, 7 g;
citrinos rūgštis, 1 šaukštelis;
razinos, 15 – 20 g.

Virimo procesas

Į verdantį vandenį supilkite tirpią kavą, cukrų, krekerius. Išmaišykite ir palikite, kol visiškai atvės.

Įpilkite citrinos rūgšties, mielių, razinų.

Stiklainį uždenkite marle, tada apvyniokite rankšluosčiu ir palikite 2 valandoms. Jei paragaujate ir neužtenka rūgšties ar saldumo, įpilkite daugiau ir palikite 30 min.

Girą perkošiame, išpilstome į butelius ar stiklainius, užsukame dangtį ir dedame į šaldytuvą.

Gėrimą galima išgerti po 3-4 valandų, tačiau geriau palikti per naktį, kad jis gerai įsigertų ir įgautų girai būdingą aštrumą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Balsų skaičius: 4

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Skanių ir sultingų cukinijų apkepų gaminimo receptai