Į kotletus įdėjus daug žolelių, česnako ir prieskonių, užpylus juos gardžiu padažu su daržovėmis, gaunamas labai paprastas, bet nuostabus patiekalas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bet kokia malta mėsa pagal skonį, 500 g;
- kepalas arba balta duona, 3 riekelės;
- svogūnas, 1 vnt;
- druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės.
Norėdami paruošti padažą, jums reikės šių ingredientų:
— svogūnai ir morkos 1 vnt.;
— saldžiosios paprikos ir pomidorų po 2 vnt.;
- pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
- miltai, 1 – 2 šaukštai;
- vanduo, druska, cukrus, pipirai, prieskoniai ir aromatinės žolelės;
- česnakai, 2 – 3 gvazdikėliai;
- žalumynai.
Virimo procesas
Svogūną susmulkiname jums patogiu būdu – kaip jums patinka jaustis faršoje ir sumaišome su faršu.
Baltos duonos ar batono riekeles pamirkykite vandenyje arba piene, išspauskite ir įmaišykite į faršą.
Maltą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, pagal skonį įberkite prieskonių ir aromatinių žolelių, česnako ir žolelių.
Suformuokite kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite kotletus ir šioje keptuvėje pirmiausia pakepinkite svogūną, tada suberkite morkas ir saldžiosios paprikos gabalėlius.
Pomidorus sutarkuokite arba sutrinkite trintuvu ir supilkite į keptuvę. Išmaišykite mišinį ir troškinkite 7 minutes.
Suberkite pomidorų pastą, druską, cukrų, pipirus, prieskonius, aromatines žoleles, smulkintą česnaką, miltus. Išmaišykite ir įpilkite vandens, minkykite iki vientisos masės.
Patarimas: įpilkite tiek vandens, kad gautumėte mėgstamą padažo konsistenciją.
Išdėliokite kotletus, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių, suberkite smulkintus prieskoninius augalus ir dar porą minučių troškinkite.