Tortas su kondensuotu pienu – klasikinis desertas, kurį daugelis mėgsta dėl subtilios tekstūros ir sodraus skonio. Šis pyragas gali papuošti bet kokį šventinį stalą ar tiesiog pamaloninti Jūsų artimuosius eilinę dieną.
Pyragų su kondensuotu pienu receptų yra daug, tačiau visi jie turi bendrą bruožą – kondensuoto pieno pridėjimas suteikia pyragui ypatingo saldumo ir aromato. Kondensuotas pienas puikiai dera su įvairių rūšių tešla ir kremais, todėl galima eksperimentuoti su receptais ir kurti naujus skonių derinius.
Mes jums pasakysime, kaip iš kelių ingredientų pasigaminti pyragą su kondensuotu pienu.
Ingredientai :
slapukas;
grietinė – 450 g;
virtas kondensuotas pienas – 360 g.
Torto su kondensuotu pienu paruošimas:
Virintą kondensuotą pieną sumaišykite su grietine ir plakite mikseriu iki vientisos masės. Sudėkite trečdalį mišinio į torto formą ir paskleiskite ant paviršiaus.
Sausainius vienu sluoksniu dėkite ant kondensuoto pieno su grietine. Užpildykite ½ likusio mišinio.
Šiame etape į sluoksnį galite pridėti bananų griežinėlių.
Likusius sausainius dėkite ant kondensuoto pieno ir grietinės sluoksnio, taip pat užpildykite mišiniu.
Likusius sausainius sutrinkite į smulkius trupinius ir pabarstykite jais viršutinį pyrago sluoksnį.
Tortą porai valandų palikite šaldytuve, kol sustings. Rezultatas – puikus desertas, pagamintas iš nebrangių produktų.