Gatvės pyragaičiai nuo vaikystės! Skaniausi kepti pyragėliai, kurie išliks atmintyje amžinai. Traški plutelė, švelnus ir sultingas įdaras – prisiminkite šį nepamirštamą skonį, kai kiekvienas kąsnelis sugrąžina į nerūpestingą vaikystės laiką.
Dabar galite juos pasigaminti namuose, kaip ir anuomet. Šis receptas leis jums išgyventi malonius prisiminimus ir pradžiuginti visą šeimą tikra klasika.
Ingredientai:
šiltas vanduo 350 ml
sausos mielės 7 g
cukraus 2 v.š. l.
druskos 0,5 arb.
aliejaus 1 a.š. l.
miltai 650-700 g
Užpildymas:
maltos mėsos 600 g
svogūnas 1 vnt.
druskos 0,5 arb.
juodieji pipirai 0,5 arb.
kepimo aliejaus
Paruošimas:
Į dubenį supilkite vandenį, suberkite sausas mieles, cukrų, druską, išmaišykite. Supilu aliejų ir išmaišau. Suberiu miltus ir rankomis išminkau tešlą. Tešlą ir dubenį patepkite augaliniu aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Užpildymas:
Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol iškeps. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Atvėsinkite dubenyje.
Tada faršą sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Dar kartą apeinu tešlą ir palieku dar bent 30 minučių pailsėti po plėvele. Tada padalinu į gabalus ir rankomis formuoju rutuliukus. Ištempiu į plokščius paplotėlius, į vidurį dedu įdarą ir formuoju pyragėlius į vamzdelius.
Įkaitinu didelį kiekį aliejaus ir apkepu pyragėlius iki auksinės spalvos.
Gero apetito!