Ingredientai:
Miltai – 450 gr
Kiaušiniai – 2 vnt
Sviestas – 50 g
Grietinėlė – 200 g
Kopūstai – 400 gr
virti kiaušiniai – 2 vnt
Pienas – 60 ml
Prieskoniai, žolelės – pagal skonį
Paruošimas:
Tešlai persijoti miltus ir druską, supilti sviestą ir susmulkinti peiliu, supilti grietinę, vieną sveiką kiaušinį ir vieną trynį, išmaišyti šaukštu.
Minkykite minkštą tešlą, susukite į rutulį, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą.
Įdarui kopūstą susmulkinkite, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite įkaitintoje keptuvėje 15 minučių, kol suminkštės. Leiskite atvėsti.
Smulkiai supjaustykite du virtus kiaušinius, supjaustykite žalumynus ir svogūnus.
Viską suberiame į kopūstus, pagal skonį pasūdome, suberiame pipirus, išmaišome.
Padalinkite tešlą į dvi dalis, kiekvieną iškočiokite .
Didesnį sluoksnį dėkite į riebalais išteptą skardą.
Tolygiai paskirstykite įdarą ir uždenkite antruoju sluoksniu.
Padarykite skylę viduryje.
Kepkite 200 C temperatūroje 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą, aptepkite tryniu ir kepkite dar 30 minučių.
Gero apetito!