Šis receptas – idealus pasirinkimas, kai norite greitai pasigaminti skanias, šviežias ir minkštas bandeles su lašinukais. Viktorija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 g kvietinių miltų
300 ml pieno
4 kiaušiniai
150 g sviesto
50 g cukraus
25 g šlapių mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
150 g lašinukų
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Šiek tiek maltų kvapiųjų pipirų (pagal skonį)
Papildomai:
Šiek tiek kvietinių miltų (stalui pabarstyti)
Aptepimui:
1 kiaušinis
PARUOŠIMO INSTRUKCIJOS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Mielių paruošimas:
Mieles sumaišykite su šaukštu cukraus.
Tešlos gamyba:
Šiek tiek pašildykite pieną – jis turi būti šiltas, ne karštas. Pieną supilkite ant mielių, įberkite dalį miltų ir išmaišykite, kad gautumėte tirštą blynų tešlą. Uždengite ir palikite, kol mielės pradės veikti ir tešla iškils.
Kiaušinių paruošimas:
Tuo tarpu išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi.
Sviesto tirpinimas:
Ištirpinkite sviestą ir leiskite jam atvėsti.
Tešlos minkymas:
Kai tešla pakils (padvigubės), į ją įmaišykite kiaušinių masę, supilkite sviestą ir su likusiais miltais išminkykite tešlą. Ji turėtų būti lengvai kočiojama. Uždengite ir palikite šiltai, kad dar pakiltų.
Įdaro paruošimas:
Lašinukus supjaustykite kuo smulkiau, pagardinkite juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais (galite pridėti smulkiai pjaustyto kepinto svogūno, jei norite).
Bandelės formavimas:
Kai tešla pakils, išimkite ją, paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite. Išpjaukite apskritimus stikline, dėkite įdarą ir formuokite bandeles.
Aptepimas:
Kiaušinį išplakite ir juo aptepkite bandeles.
Kepimo paruošimas:
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Sudėkite bandeles, palikdami tarp jų tarpus. Dar palaikykite apie 10 minučių, kad šiek tiek pakiltų, ir aptepkite kiaušiniu.
Kepimas:
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol bandelių paviršius gražiai paruduos.