Greitos salotos. Puikus užkandis iškyloms: paslaptis yra apsirengimas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Agurkų istorija siekia kelis tūkstančius metų. Indija laikoma agurkų tėvyne, kur iki šiol randami laukiniai jų giminaičiai.

Biblijoje minima, kad agurkai buvo auginami Senovės Egipte. Agurkai į Europą atkeliavo senovės graikams užkariavus Pietryčių Aziją. Graikai įvertino naudingas agurkų savybes ir pradėjo juos aktyviai auginti.

Iš Graikijos agurkai paplito po visą Viduržemio jūrą. Iš pradžių agurkai buvo maistas privilegijuotoms klasėms. Vėliau jie paplito tarp paprastų žmonių. Šiandien agurkai auginami visame pasaulyje, jie tapo įprastu ir prieinamu produktu. Paruoškime paprastas agurkų salotas.

Ingridientai:

  • Agurkai – 300 g;
  • Druska – 1/3 šaukštelio;
  • Česnakai – 2 skiltelės;
  • Aitriosios paprikos – žiupsnelis;
  • Sezamas – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Cukrus – 1/2 šaukštelio;
  • Obuolių sidro actas – 1/2 šaukštelio;
  • Sojų padažas – 1 šaukštelis;
  • Žalieji svogūnai – krūva.

Agurkų salotų paruošimas:

Agurkus nulupkite kryželiu ir perpjaukite išilgai pusiau. Iš agurkų išimkite sėklas, supjaustykite mažais kubeliais ir įberkite druskos.

Agurkus 10 minučių palikite šaldytuve. Šiuo metu smulkiai supjaustykite česnaką, sumaišykite su aitriąja paprika ir sezamo sėklomis.

Įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite į jį česnako mišinį.

Į padažą supilkite cukrų, supilkite obuolių actą ir sojų padažą, išmaišykite. Susmulkinkite žalius svogūnus ir popieriniu rankšluosčiu pašalinkite drėgmės perteklių iš agurkų.

Agurkus sumaišyti su svogūnais, pagardinti česnako, aliejaus ir padažo mišiniu, išmaišyti.

Pasirodo, tai neįprastos, tačiau nebrangios salotos.

Aitriąją papriką iš recepto galite išbraukti, jei nemėgstate aštrių patiekalų.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.