Grietinėlės pyragas yra skanus delikatesas, užkariaujantis smaližių širdis visame pasaulyje. Subtilus biskvitas, išmirkytas aromatingame sirupe ir erdviame sviestiniame kreme, sukuria unikalų skonių ir tekstūrų derinį.
Yra daug grietinėlės pyragų receptų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdu. Tačiau juos visus vienija vienas dalykas – suteikia šventės ir komforto pojūtį.
Kreminiai pyragaičiai gali būti paprasti ir greitai paruošiami arba sudėtingesni ir įmantresni. Jie idealiai tinka šeimos arbatos vakarėliams, draugiškiems susibūrimams ar romantiškiems vakarams.
Taip pat grietinėlės pyragus galite pasiimti su savimi į darbą ar mokyklą kaip skanų užkandį.
Ingredientai tešlai:
kiaušinis – vnt.;
cukrus – 80 g;
vanilinis cukrus – 8 g;
augalinis aliejus – 100 ml;
kepimo milteliai – 8 g;
miltai – 240 g.
Ingredientai kremui:
kiaušinis – vnt.;
cukrus – 60 g;
vanilinis cukrus – 8 g;
krakmolas – 60 g;
pienas – 500 ml;
slyva – 8 vnt.
Ingredientai purškimui:
miltai – 60 g;
cukrus – 60 g;
sviestas – 20 g.
Kreminio pyrago paruošimas:
Tešlos dubenyje sumaišykite kiaušinius su klasikiniu cukrumi, vanile ir augaliniu aliejumi, gerai išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą dėkite į kepimo indą, iš anksto pateptą sviestu. Tešlą paskirstykite per dugną ir šonus.
Įdarui slyvas supjaustykite griežinėliais ir išimkite kauliukus. Kremui kiaušinį sumaišyti su krakmolu, vanile ir įprastu cukrumi, į mišinį supilti pieną ir gerai išmaišyti.
Puode ant vidutinės ugnies nuolat maišydami kaitinkite mišinį, kad sutirštėtų. Kremą sudėkite į tešlos pagrindo ertmę ir lygiu sluoksniu paskirstykite paviršių.
Ant kremo sluoksnio dėkite slyvų griežinėlius apskritimu ir taip pat užpildykite apskritimo vidų. Norėdami paruošti užpilą, sumaišykite miltus ir cukrų, tada supilkite sviestą ir sutrinkite ingredientus į trupinius.
Ant pyrago viršaus pabarstykite sviesto grietinėlės trupinius. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Iškepus pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Galima gaminti ne tik su slyvomis, bet ir su kitomis uogomis bei vaisiais.