Į faršą dedu svogūnus ir per 30 minučių išverdau vakarienę ar pietus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Puikus patiekalas iš vištienos faršo su svogūnais ir sūriu, ryškaus ir sodraus kreminio skonio.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • malta vištiena, 500 g;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • česnakai, 3 gvazdikėliai;
  • sūris, 100 g;
  • riebi grietinėlė, 100 ml;
  • druska, pipirai, žalumynai.

Virimo procesas

Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa.

Maltą mėsą pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį.

Į kepimo indo dugną supilkite šiek tiek grietinėlės.

Iš faršo formuojame nedidelius rutuliukus, dedame į formą ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 – 25 min.

Kol patiekalas kepa, vidutine trintuve sutarkuokite sūrį, sumaišykite su grietinėle ir smulkintu česnaku, išmaišykite.

Po 20 minučių šiuo mišiniu paskleiskite mėsos kukulius ir kepkite dar 15-20 minučių, kol pasidarys auksinės rudos spalvos.

Patarimas : nepamirškite į maltą mėsą įdėti daug žalumynų, tada kolobokai bus labai patrauklūs ir aromatingi. Sūrį rinkitės pagal savo skonį, jis čia tikrai nebus nereikalingas. Jei neturite grietinėlės, puikiai tiks riebi grietinė su gabalėliu sviesto.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.