Įdaras yra tik bomba! Šiuos blynus gamina tik mano uošvė, ir jie tikrai skanesni už visus kitus. Viduje yra subtilus, sultingas įdaras, kuris tirpsta burnoje ir puikiai tinka ploniems, rausviems blynams. Tai iš kartos į kartą perduodamas šeimos receptas, kuris visada džiugina kiekvieną jo išbandymą.
Kaskart jas gaminant, namai prisipildo jaukaus aromato, o prie stalo susirenka visa šeima. Šie blynai yra tikras mūsų virtuvės pasididžiavimas!
Ingredientai:
kefyras 200 ml
kiaušiniai 2-3 vnt.
druskos 1 arb.
cukraus 1 arb.
soda 200 ml
miltai 200 g
aliejaus 3 v.š. l.
Užpildymas:
pievagrybių grybai 500 g
sviestas 30 g
virta vištienos filė 300 g
grietinėlės 80 g
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
grietinėlės sūris pasirinktinai
Paruošimas:
Į kambario temperatūros kefyrą įmuškite kiaušinius, druską, cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir minkykite. Įpilkite kepimo sodos ir aliejaus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Kepkite keptuvėje su aliejumi iš šonų iki auksinės rudos spalvos.
Užpildymas:
Smulkiai supjaustytus grybus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol susigers skystis. Sudėkite sviestą ir pakepinkite. Sudėkite kubeliais pjaustytą virtą vištieną ir švelniai pakepinkite 1 minutę. Įpilkite grietinėlės, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Į blynų vidurį dedu kreminio sūrio ir grybų įdarą.
Blynus susuku į trikampius ir patiekiu!