Idealūs blynai šventiniam stalui. Receptas su skaniu įdaru: būsite patenkinti

Blynai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių rusų virtuvės patiekalų, turintis turtingą istoriją ir daugybę variantų. Tai ploni paplotėliai, gaminami iš tešlos, kurią daugiausia sudaro miltai, pienas, kiaušiniai ir druska.

Blyneliai tradiciškai simbolizuoja saulę ir šilumą, patiekiami ypatingomis akimirkomis – Maslenitsa, šventė, skirta žiemai sutikti ir pavasariui sutikti, taip pat per šeimos šventes ir šventes.

Vienas iš daugelio blynų privalumų yra jų universalumas. Juos galima ruošti pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jie gali būti ir saldūs, ir sūrūs, todėl galima patenkinti visus skonio pageidavimus.

Blynų ingredientai:

Pienas – 500 ml;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
Kvietiniai miltai – 200 g.
Užpildo ingredientai:

Svogūnai – 1 vnt.;
Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
Vištienos šlaunelės – 400 g;
Grybai – 500 g;
Druska – ½ šaukštelio;
Grietinėlė 33% – 60 ml;
Sūris – 60 g.
Užpildytų blynų paruošimas:

Į gilų dubenį supilkite pieną, augalinį aliejų, įpilkite cukraus ir druskos, sumuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tada į mišinį išsijokite miltus ir užminkykite skystą blynų tešlą.

Palikite tešlą 15-20 minučių po maistine plėvele. Šiuo metu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos. 

Iš vištienos šlaunelių išimkite kaulus, nulupkite odą ir smulkiai supjaustykite. Vištieną sumaišykite su svogūnais, pasūdykite ir pakepinkite.

Grybus smulkiai supjaustykite ir suberkite į svogūnus bei vištieną, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės-lėtos ugnies. Tada į mišinį įberkite druskos ir pipirų, supilkite grietinėlę ir išmaišykite.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka, suberkite į įdarą ir išmaišykite. Sumaišykite tešlą šluotele ir keptuvėje kepkite plonus blynelius.

Į kiekvieną blyną dėkite įdaro ir suvyniokite į vokelius.

Rezultatas – gardūs blynai su sultingu įdaru.

Jei pageidaujate, galite pakeisti blynų įdarą ir kepti juos su saldžiais, mėsos, daržovių įdarais.