Šiuolaikiniame pasaulyje daugelis žmonių nepaiso tinkamo subalansuoto maisto. Dėl to žmonėms išsivysto virškinimo sutrikimai ir valgymo sutrikimai. Kodėl taip svarbu nepraleisti pusryčių ir vakarienės?
Tinkami pusryčiai padeda kontroliuoti apetitą visą dieną ir išvengti persivalgymo. Vakarienė taip pat svarbi, nes padeda išvengti naktinio persivalgymo ir svorio padidėjimo.
Be to, pusryčiai suteikia organizmui energijos, reikalingos dienai pradėti. Vakarienė padeda atstatyti jėgas po darbo dienos ir pagerinti miego kokybę.
Pusryčiams ir vakarienei paruošime kelis paprastus patiekalus.
Turinys
Pusryčiams skanūs blynai
Ingredientai blynams:
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Jogurtas – 2 šaukštai;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Kepimo soda – žiupsnelis;
- Druska – žiupsnelis;
- Pomidorai – 1 vnt .;
- Dešra – 50 g;
- Sūris – 50 g;
- Žalieji svogūnai – krūva;
- Petražolės – krūva;
- Krapai – krūva.
Blynų ruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite graikišką jogurtą, persijokite miltus ir soda. Pasūdykite mišinį ir minkykite tešlą.
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais, taip pat ir dešrą. Į tešlą sudėkite pomidorą ir dešrą.
Sūrį sumalkite, taip pat susmulkinkite krapus, petražoles ir žaliuosius svogūnus. Supilkite ingredientus į tešlą, viską gerai išmaišykite.
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite šaukštus tešlos. Po dangčiu kepkite blynus po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Skanūs vištienos kotletai
Ingredientai vištienos kotletams:
- Vištienos filė – 2 vnt.;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas. l.;
- Sausas maltas česnakas – 1/2 šaukštelio;
- Krapai – pora šakelių;
- Sausos petražolės – 1 šaukštelis;
- Malti juodieji pipirai – 1/5 šaukštelio;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Miltai – 3 šaukštai;
- Sūris – 50 g.
Vištienos kotletų paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais, įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės. Susmulkinkite krapus ir petražoles, į filė įberkite juodųjų pipirų ir druskos.
Sumaišykite ingredientus, supilkite į mišinį miltus ir vėl išmaišykite. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite ant mišinio.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite nedideles porcijas filė ir sūrio mišinio. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Sotūs papločiai su įdaru
Ingredientai paplotėliui:
- Dešra – 50 g;
- Pomidoras – 1 vnt .;
- Sūris – 50 g;
- Saldieji pipirai – 1/2 vnt .;
- Žalieji svogūnai – kelios plunksnos;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Grietinė – 3 šaukštai;
- Miltai – 4 šaukštai;
- Kepimo milteliai – žiupsnelis;
- Druska – 1/4 šaukštelio;
- Sausas bazilikas – 1 šaukštelis;
- Sausas česnakas – 1/2 šaukštelio.
Įdaryto paplotėlio ruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės, druskos ir išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, sausą baziliką ir sausą česnaką, užminkykite tirštą tešlą.
Žaliuosius svogūnus susmulkinkite, dešrą, papriką ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai sutarkuokite sūrį, supilkite jį kartu su daržovėmis ir žolelėmis į tešlą.
Sumaišykite tešlą su įdaru ir dėkite į keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi. Papločius kepkite iš vienos pusės po dangčiu 10-15 min., o iš kitos tik 5 min.