Imu 200 g varškės ir truputį kefyro. Patys skaniausi pusryčiai didelei šeimai

Varškė yra vienas sveikiausių fermentuoto pieno produktų. Faktas yra tas, kad varškės sūryje yra daug kalcio ir baltymų. Šie varškės komponentai gali pagreitinti raumenų masės augimą, o tai būtina sportuojantiems žmonėms. Varškė taip pat normalizuoja centrinės nervų sistemos veiklą ir padeda sergant širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis.

Kai nuolat valgote varškės patiekalus, jums nereikia jaudintis dėl aterosklerozės ir streso.

Pakalbėkime apie varškės blynų receptą.

Ingredientai varškės blynams:

varškės sūris – 200 g;
kefyras – 500 ml;
cukrus – 2 šaukštai;
soda – šaukštelis;
druska – 1 šaukštelis;
kiaušinis – vnt.;
miltai – 500 g.
Varškės blynų ruošimas:

Dubenyje sumaišykite varškę su kefyru, suberkite sodą, išmaišykite. Į mišinį supilkite druską ir granuliuotą cukrų ir sumaišykite ingredientus.

Į masę įmuškite kiaušinį, dalimis suberkite miltus, užminkykite šiek tiek lipnią ir minkštą tešlą.

Gautą tešlą palikite po gilia lėkšte 10-15 minučių.

Tešlą padaliname į dvi dalis, iš kiekvienos dalies formuojame po 4 5-6 mm storio paplotėlius. Papločius apkepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus.

Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Iškepus papločius galite patepti sviestu. Tai gera alternatyva parduotuvėje pirktiems paplotiniams, pusryčiams ar užkandžiams.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Trupininis Obuolių ir Svarainių Pyragas: Rudeniškas Skonio Stebuklas