Imu kefyru, 1 kiausiniu ir verdu 10 min. Pyragai su mėsos įdaru

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai su mėsos įdaru yra žanro klasika ir visi tikrai mėgsta šį patiekalą, ypač su daržovių padažu. Kefyro tešla gaunasi labai minkšta ir švelni, puri, puikiai dera su įdaru.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kefyras, 400 ml;
kiaušinis, 1 vnt;
druskos ir kepimo miltelių po 1 arbatinį šaukštelį;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
sviestas, 50 g;
miltai, 700 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:

malta mėsa, 400 g;
svogūnas, 1 vnt.;
druska, pipirai, prieskoniai.

Norėdami paruošti padažą, paimkite:

pomidorų pasta, 4 šaukštai;
vanduo, 50 ml;
česnakai, 1 dantis;
krapai;
actas, 1 valgomasis šaukštas;
bet koks karštas padažas.

Virimo procesas

Maltą mėsą pagardinkite tarkuotu svogūnu, druska ir prieskoniais.

Kefyrą sumaišyti su lydytu sviestu, kiaušiniu, druska, cukrumi ir kepimo milteliais.

Miltus persijokite ir supilkite į skystą pagrindą, užminkykite minkštą tešlą.

Uždenkite tešlą ir palikite 1 valandai.

Tešlą padalinkite į dalis ir kiekvieną iškočiokite į plokščią pyragą.

Ištepame įdarą, kraštelius suspaudžiame ratu. Pyragėlius lengvai iškočiokite kočėlu, kad susidarytų apvalūs pyragaičiai.

Kepkite juos įkaitintame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Padažui sumaišykite visus ingredientus, pirmiausia įtarkuokite česnaką ir susmulkinkite žoleles.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Pamiršti 60-ųjų receptai. Spurgos ir pintos bandelės keptuvėje: taip gamino mūsų močiutės