Klasikinės varškės lazdelės gali būti dar skanesnės, įpylus aromatinio medaus obuolių įdaro. Minimalus vargo gaminimas ir didžiausias patiekalo malonumas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
varškės, 330 g;
obuolys ir kiaušinis 1 vnt.;
žiupsnelis druskos;
cukraus ir grietinės po 2 v.š.;
razinos, 50 g;
miltų, apie 280 g;
vanilinas pagal skonį;
kepimo milteliai, 1 arb.
Virimo procesas
Varškę sumaišykite su druska ir cukrumi, grietine ir kiaušiniu. Mišinį sutrinkite iki vientisos masės, naudodami panardinamąjį trintuvą.
Įpilkite kepimo miltelių ir vanilės pagal skonį.
Išsijokite miltus.
Išsirinkite saldų obuolį, sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į mišinį kartu su razinomis, išmaišykite.
Į masę dalimis supilkite miltus ir užminkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Jeigu masė labai lipni ir neišlaiko formos, galima įdėti šiek tiek miltų.
Stalą pabarstykite miltais, tešlą padalinkite į 3 dalis, iškočiokite rutuliukus ir uždenkite plėvele, kad neišdžiūtų.
Iškočiokite apie 5 – 7 mm storio sluoksnius, suformuokite stačiakampį ir supjaustykite juostelėmis.
Pirštus kepkite ant mažos ugnies augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Kvepiantys, apetitą keliantys, minkšti ir erdvūs pirštukai – tai tobulai skanūs pusryčiai. Įpilkite daugiau grietinės arba medaus.