Jis pranoks visus patiekalus ant šventinio stalo. Gardi ir graži želė mėsa be želatinos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tarybiniais laikais parduotuvėse buvo galima rasti želė mėsos, kuri atrodė labai gražiai: perkeltine prasme išraižytos daržovės, žalieji žirneliai ir kukurūzai, suteikiantys originalumo visiškai įprastam patiekalui. Pasigaminkite šį patiekalą Naujųjų metų stalui ir papuoškite jį taip, kad jis pranoktų visus kitus.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

jautienos koja, 1600 kg;
jautienos, 600 g;
svogūnas, 2 vnt.;
morkos, 1 vnt;
druska, pipirai, česnakai, žalumynai;
putpelių kiaušiniai, 5 vnt;
konservuoti kukurūzai ir žirniai, po 150 g.

Virimo procesas

Koją ir mėsą kelioms valandoms pamirkykite šaltame vandenyje, gerai išvalykite, nuplaukite ir padėkite ant viryklės.

Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir nupilkite vandenį, koją nuplaukite verdančiu vandeniu.

Užpilkite verdančiu vandeniu ir padėkite ant viryklės, kai užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 valandas.

Į keptuvę sudėkite mėsą, svogūnus ir morkas, pasūdykite pagal skonį. Virti 1 – 15 valandų, viskas priklauso nuo jautienos, tada suberti kalendrą, prieskonius, lauro lapą ir dar pavirti 20 – 35 minutes.

Nukelkite nuo viryklės, išimkite mėsą ir po 20 minučių į sultinį suberkite susmulkintą česnaką, gerai išmaišykite. Česnako negalima mesti į verdantį vandenį, jis iškart praranda skonį ir aromatą, todėl sultinį reikia šiek tiek atvėsinti.

Mėsą sumalkite ir garbanota pjaustykle išpjaukite iš morkų įvairius dalykus.

Į silikonines formeles dedame žalumynų šakeles, morkų „fantasy“, šiek tiek žirnių ir kukurūzų, mėsos.

Supilkite sultinį ir palikite, kol visiškai atvės.

Siunčiame į šaldytuvą.

Prieš patiekdami apverskite formą ant plokščios lėkštės ir nuimkite silikoną.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.