Juos iškart suvalgysi. Kotletai su ryžiais ir bulvėmis: skanus ir paprastas receptas

Kotletų istorija prasidėjo viduramžių Europoje, kur jie buvo laikomi viena iš karštų mėsos patiekalų rūšių. Iš pradžių žodis „kotletas“ reiškė mėsos gabalą ant kaulo. Tačiau laikui bėgant termino reikšmė pasikeitė.

NVS šalyse kotletai atsirado XVIII amžiuje ir iš pradžių buvo ruošiami iš kapotos jautienos. XIX amžiuje išpopuliarėjo kapoti kotletai, kurie buvo ruošiami iš įvairiausių ingredientų: mėsos, žuvies, daržovių ir net pasenusios duonos. XX amžiuje kotletai tapo vienu iš labiausiai parduodamų patiekalų buvusios SSRS šalyse. Šiais laikais kotletai ruošiami ne tik iš mėsos, bet ir iš daržovių, grūdų ir kitų produktų.

Mes jums pasakysime, kaip gaminti šiuolaikinius gavėnios kotletus.

Ingredientai liesiems kotletams:

virtos bulvės – 450 g;
virtos morkos – 50 g;
virti ryžiai – 200 g;
svogūnai – 70 g;
česnakai – 1 skiltelė;
augalinis aliejus – 8 šaukštai. l.;
druska – 2/3 šaukštelio;
malti juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
miltų.
Liesų kotletų ruošimas:

Nuskustas bulves ir morkas išvirkite, daržoves sutrinkite iki tyrės. Svogūną ir česnaką supjaustykite mažais kubeliais ir keletą minučių pakepinkite augaliniame aliejuje.

Į tyrę sudėkite svogūną ir česnaką kartu su virtais ryžiais ir išmaišykite.

Mišinį pasūdykite, pipiruokite ir drėgnomis rankomis formuokite kotletus.

Kiekvieną kotletą apibarstykite miltais.

Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Iškepus kotletus galite dėti ant popierinio rankšluosčio. Taip iš kotletų gali nutekėti aliejaus perteklius, pašalinamas riebus patiekalo skonis.