Kai visi sužinos apie šį receptą, vištienos ims trūkti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kvapi, minkšta ir švelni vištienos dešra su česnakais ir prieskoniais – nuostabus užkandis.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • vištiena, apie 2 kg;
  • druska, 2 šaukšteliai;
  • lauro lapas, 3 vnt;
  • pipirų žirneliai, 10 vnt;
  • kvapieji pipirai, 3 vnt;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • česnakai, 5 gvazdikėliai;
  • tirpi želatina, 15 g.

Virimo procesas

Vištienos skerdeną supjaustome gabalėliais ir dedame į puodą, užpilame 1,5 l vandens, suberiame visus prieskonius ir druską, dedame visą svogūną ir kepame mėsą 2 valandas.

Mėsą išimkite iš sultinio ir atvėsinkite, supjaustykite skaidulomis, kaip darote ruošdami želė mėsą.

Želatiną supilkite į 180 ml sultinio ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.

Perspauskite česnaką ir sumaišykite su mėsa.

Patarimas : jei mėgstate, kad naminėje dešroje česnakas būtų ryškesnis, tiesiog supjaustykite jį smulkiais gabalėliais peiliu arba sutarkuokite ant vidutinės trintuvės.

Mišinį sandariai sudėkite į plastikinį butelį su nupjautu kakleliu, užpilkite sultiniu ir želatina, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.

Patarimas : kad dešra gerai įsigertų sultinyje ir želatinoje, smeigtuku padarykite pradūrimus.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.