Kvapi, minkšta ir švelni vištienos dešra su česnakais ir prieskoniais – nuostabus užkandis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vištiena, apie 2 kg;
- druska, 2 šaukšteliai;
- lauro lapas, 3 vnt;
- pipirų žirneliai, 10 vnt;
- kvapieji pipirai, 3 vnt;
- svogūnas, 1 vnt;
- česnakai, 5 gvazdikėliai;
- tirpi želatina, 15 g.
Virimo procesas
Vištienos skerdeną supjaustome gabalėliais ir dedame į puodą, užpilame 1,5 l vandens, suberiame visus prieskonius ir druską, dedame visą svogūną ir kepame mėsą 2 valandas.
Mėsą išimkite iš sultinio ir atvėsinkite, supjaustykite skaidulomis, kaip darote ruošdami želė mėsą.
Želatiną supilkite į 180 ml sultinio ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.
Perspauskite česnaką ir sumaišykite su mėsa.
Patarimas : jei mėgstate, kad naminėje dešroje česnakas būtų ryškesnis, tiesiog supjaustykite jį smulkiais gabalėliais peiliu arba sutarkuokite ant vidutinės trintuvės.
Mišinį sandariai sudėkite į plastikinį butelį su nupjautu kakleliu, užpilkite sultiniu ir želatina, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.
Patarimas : kad dešra gerai įsigertų sultinyje ir želatinoje, smeigtuku padarykite pradūrimus.