Kaimynai atneša savo miltų, kad galėčiau pagaminti jiems šiuos pyragus. Paprastas ir skanus receptas

Pyragų gaminimas nėra sudėtingas verslas. Šiais laikais internete galima rasti daugybę receptų, kurie padės pyragėlius paruošti vos per pusvalandį. Anksčiau kepant reikėdavo praleisti visą dieną – minkyti tešlą, gaminti įdarą, kepti.

Tačiau ne visi virėjai gali pagaminti greitus pyragų variantus. Kepimo nesėkmių priežasčių yra daug. Jei mielinė tešla limpa prie rankų, jas reikia suvilgyti vandeniu. Jei prieš kepdami pyragėliai tampa orūs, uždenkite juos medvilniniu rankšluosčiu.

Šie paprasti patarimai padės palengvinti pyragų kepimo keptuvėje procesą. Paruoškime šį apkepą su sūrio įdaru.

Ingredientai sūrio pyragams:

šiltas pienas – 200 ml;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Mielės – 1 šaukštelis;
Miltai – 400 g;
Druska – 1 šaukštelis;
Augalinis aliejus – 70 ml;
Sūris – 200 g;
Kiaušinis – 1 vnt.
Sūrio pyragų ruošimas:

Sumaišykite cukrų ir mieles dubenyje su šiltu vandeniu. Į pieną supilkite miltus ir druską, rankomis minkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą.

Į tešlą supilkite 20 ml augalinio aliejaus ir toliau minkykite mažiau lipnią minkštą bandelę. Palikite tešlą šiltai po plėvele 30 minučių.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su kiaušiniu. Minkykite tešlą ir padalinkite į 10 lygių dalių, suformuodami kolobokus.

Palikite tešlą sukietėti apie 20 minučių po celofanu. Toliau rankomis iškočiokite kolobokus į storus plokščius pyragus, į kuriuos dedame sūrio įdarą.

Uždenkite įdarą tešlos viduje ir šiek tiek suplokite pyragėlius.

Keptuvėje 50 ml karšto augalinio aliejaus apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – purūs, minkšti ir rausvi pyragėliai su sūriu.

Taip pat naudodami šią tešlą galite kepti pyragus su bet kokiu kitu įdaru.