Kaimynė pasidalijo su manimi savo pyrago receptu ir aš negaliu juo atsigerti! Trečią dieną jie išlieka minkšti ir švieži, o tai tiesiog nuostabu.
Kiekvieną kartą, kai juos gaminu, namai prisipildo neįtikėtino aromato, o prie stalo susirenka visa šeima. Šie pyragėliai puikiai tiks ir užkandžiavimui, ir šventei. Jau planuoju kito susitikimo metu jais pavaišinti savo draugus, tikiu, kad jie įvertins šį skanumą!
Ingredientai:
Tešla:
Miltai – 700 g
Druska – 1 šaukštelis.
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.
Augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.
verdantis vanduo – 500 ml
sausos mielės – 10 g
Užpildymas:
Kopūstai – 500 g
Svogūnai – 150 g
Morkos – 200 g
Pomidorų padažas – 2 šaukštai. l.
Druska, pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Užpildymas:
Smulkiai supjaustykite pusę kopūsto. Du svogūnus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite svogūną ir pakepinkite 1 minutę. Tada suberkite morkas ir pakepinkite dar 4 minutes. Į keptuvę įpilkite kopūstų. Virkite neuždengę 5 minutes. Jei kopūstas netelpa, supjaustykite gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite pomidorų padažo. Uždenkite dangčiu ir virkite, kol iškeps.
Tešla:
Įdėkite 3 valg. l. miltų į gilų dubenį. Įpilkite druskos, cukraus ir augalinio aliejaus; užpilkite 250 ml verdančio vandens. Išmaišykite ir palikite atvėsti.
Įpilkite dar 250 ml drungno vandens. Pridėti mieles. Suberkite likusius išsijotus miltus ir minkykite tešlą.
Stalą ir rankas sutepu augaliniu aliejumi. Paimkite 90 g tešlos ir susukite į rutulį. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palaukite 5 minutes. Rankomis suformuokite plokščią kepaliuką ir į centrą dėkite įdarą. Suformuokite pyragą ir sandariai uždarykite kraštus.
Vieni kepti, kiti kepti.
Kepimo skardą lengvai patepu riebalais ir ant jos išdėlioju pyragėlius. Ant viršaus galite užpilti kiaušinių trynių, pieno ar karštos arbatos.
Kepimui įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepu ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.
Po virimo perkelkite ant popierinio rankšluosčio. Gero apetito!