Kad žuvis kepimo metu neišdžiūtų, o išliktų sultinga ir švelni, siūlau pasinaudoti mano receptu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
žuvys (jūros lydekos, sidabrinės plekšnės, plekšnės, paprastieji merlangai, menkės, lydekos, stervos, karosai, ešeriai ir kt.);
vandens, 1 l;
druskos ir cukraus po 1 a.š.
Virimo procesas
Skerdeną supjaustome porcijomis.
Šaltame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, o žuvį pamirkykite sūryme 1–1,5 valandos.
Po to žuvį išimame, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir pradedame virti: galima apkepti ir kepti keptuvėje arba orkaitėje, troškinti su daržovėmis, pomidorų sultyse ir grietinėje arba garinti.
Druskos ir cukraus tirpalas prisotina žuvies skaidulas ir termiškai apdorojant ji nepraras sultingumo.