Kaip iškepti bet kokią žuvį sultingą ir skanią. Taip verdu pollocką, jūrų lydeką ir žydrąjį merlangą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kad žuvis kepimo metu neišdžiūtų, o išliktų sultinga ir švelni, siūlau pasinaudoti mano receptu.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

žuvys (jūros lydekos, sidabrinės plekšnės, plekšnės, paprastieji merlangai, menkės, lydekos, stervos, karosai, ešeriai ir kt.);
vandens, 1 l;
druskos ir cukraus po 1 a.š.

Virimo procesas

Skerdeną supjaustome porcijomis.

Šaltame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, o žuvį pamirkykite sūryme 1–1,5 valandos.

Po to žuvį išimame, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir pradedame virti: galima apkepti ir kepti keptuvėje arba orkaitėje, troškinti su daržovėmis, pomidorų sultyse ir grietinėje arba garinti.

Druskos ir cukraus tirpalas prisotina žuvies skaidulas ir termiškai apdorojant ji nepraras sultingumo. 

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.3 / 5. Balsų skaičius: 3

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Tešla, kuri pakyla per 5 minutes ir iš karto kepkite pyragus su bet kokiu įdaru