Kalėdinis pyragas visai šeimai. Be miltų: gaminu beveik kasmet

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis pyragas dažnai vadinamas karališkuoju, dėl savo turtingos skonio ir aromato puokštės. Kompozicijoje nėra miltų, tačiau baltymų ir riešutų pyragaičiai yra tokie pat maistingi. Šį desertą galima paruošti bet kokiam šventiniam stalui.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

graikiniai riešutai, 400 g;
razinos, 150 g;
kiaušiniai, 10 vnt;
vanilinas pagal skonį;
žiupsnelis druskos;
cukraus pudros, 300 g;
kukurūzų krakmolas, 60 g;
cukrus, 90 g;
pienas, 150 ml;
šokolado, 120 g;
sviesto, 190 g.

Virimo procesas

Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir supjaustykite gabalėliais. Bet ne į trupinius.

Jei jūsų razinos yra sausos, geriau jas nuplikyti verdančiu vandeniu, o tada nusausinti ir išspausti.

Atskirkite baltymus nuo trynių, sumaišykite su žiupsneliu druskos ir pradėkite plakti.

Įpilkite vanilino ir plakite iki putų.

Po truputį suberkite cukraus pudrą ir plakite, kol susidarys tirštos ir standžios smailės.

Riešutus sumaišyti su razinomis, krakmolu ir supilti į baltymų masę, švelniai išmaišyti.

Tešlą padalinkite į 3 dalis, kiekvieną išdėliokite apskritimo pavidalu ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.

Patarimas: kad viskas būtų tvarkinga, įdėkite jį į žiedą, tada išimkite. 

Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, kol švelniai apskrus. Atvėsinkite pyragus.

Trynius sumaišykite su 90 g cukraus ir vanile pagal skonį, supilkite pieną.

Virkite ant silpnos ugnies iki norimo tirštumo, nuolat maišydami.

Nukelkite nuo ugnies ir supilkite šokoladą, išmaišykite iki vientisos masės ir palikite atvėsti.

Minkštą sviestą ištrinkite mikseriu ir dalimis supilkite grietinėlę, plakite iki vientisos masės.

Tortą formuojame kremu aptepdami torto sluoksnius.

Šonus ir viršų aptepkite kremu, pabarstykite šokolado drožlėmis ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms stabilizuotis.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.