Kalnas sausainių šventėms. Vokiški naminiai sausainiai „Stollenki”

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškė Stollenki yra modernios tradicinės vokiškos kalėdinės duonos, žinomos kaip stollen, interpretacijos. Šie švelnūs ir kvapnūs kepiniai išpopuliarėjo dėl sodraus skonio ir subtilios tekstūros bei jaukios atmosferos, kurią sukuria žiemos švenčių metu.

Skirtingai nuo klasikinio stolleno, kuris paprastai ruošiamas iš mielinės tešlos, pridedant riešutų, džiovintų vaisių ir prieskonių, varškės stollenki yra minkšti ir erdvūs dėl varškės turinio.

Varškė ne tik padaro tešlą maistingesnę ir lengvesnę, bet ir suteikia gaminiui ypatingo drėgnumo bei ryškaus skonio. Šios bandelės dažnai yra praturtintos cinamono, vanilės ir citrusinių vaisių skoniais, todėl ypač patrauklios šventiniam stalui.

Ingredientai:

kiaušinis - 1 vnt .;
varškės sūris - 250 g;
sviestas - 90 g;
cukrus - 80 g;
miltai - 200 g;
kepimo milteliai - 1 šaukštelis;
druska - žiupsnelis;
prieskoniai meduoliui - 1 šaukštelis;
kardamonas - ½ arbatinio šaukštelio;
riešutai - 60 g;
razinos - 70 g;
džiovintos spanguolės - 70 g;
romas - 1 valgomasis šaukštas;
apelsino žievelės

Paruošimas:

Į razinas ir spanguoles suberkite apelsino žievelę, užpilkite romu ir palikite „pasimarinuoti“. Riešutus sumalkite į smulkius trupinius.

Varškėje sumaišykite sviestą, cukrų, druską, kiaušinius ir į masę išsijokite miltus bei kepimo miltelius. Taip pat į tešlą beriame meduolių prieskonius ir kardamoną, dedame razinas ir spanguoles, riešutus, užminkome elastingą ir nelipnią tešlą.

Tešlą celofane palikite 1 valandai šaldytuve. Tada tešlą padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į ploną volelį.

Kiekvieną ritinėlį padalinkite į mažus sausainių gabalėlius ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Receptas iš vaikystės. Paprastas ir skanus tarkuotas pyragas prie arbatos