Karštas Napoleonas su bulvių ir grybų kremu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jums reikės:

1 pakelis sluoksniuotos tešlos be mielių
4 mažos bulvytės
150 ml grietinėlės (kuo tirštesnė tuo skaniau)
1 didelis svogūnas
100 g sūrio
300 g grybų
ryšelis žolelių
druskos, pipirų,
2 a.š. Šaukštai auga. aliejai

Kaip virti:

1. Išvirkite bulves.

2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite 2-3 minutes augaliniame aliejuje. Suberkite grybus ir viską pakepinkite, kol išgaruos visas vanduo.

3. Bulves sutrinkite su karšta grietinėle.

4. Sumaišykite grybų ir bulvių masę. Įpilkite smulkiai pjaustytų žalumynų, druskos ir pipirų. Tinkamai sumaišykite! Štai ir viskas, įdaras paruoštas.

5. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir supjaustykite į 3 ar 4 stačiakampius! Iš 2 lakštų gauname maždaug 4 gabalus, jei turite 1, galite pagaminti 3 gabalus! Ant kepimo skardos dėkite 2 sluoksnius tešlos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje. 12 minučių, jie turi šiek tiek apskrusti.

6. Ant kepimo skardos dėkite 1 torto sluoksnį ir aptepkite kremu. Pabarstykite tarkuotu sūriu… Taip išdėliojame visus sluoksnius – ant viršaus bus pyragas. Nebetepame, o tiesiog apibarstome sūriu!

7. Kepkite dar 5 minutes toje pačioje temperatūroje.

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.