Kepta skumbrė – skanus ir sveikas patiekalas, galintis papuošti bet kurį stalą. Dėl savo paruošimo paprastumo, prieinamų ingredientų ir unikalaus skonio jis yra populiarus tarp daugelio namų šeimininkių.
Skumbrėse gausu vitaminų D ir B12, yra daug baltymų, jodo, fosforo, kalio, natrio, fluoro ir kitų naudingų elementų.
Yra daug būdų, kaip paruošti skumbrę. Galima kepti, troškinti, sūdyti, rūkyti ar kepti. Tačiau kepimo būdas leidžia išsaugoti visas naudingas žuvies savybes ir suteikti jai nepakartojamą skonį bei aromatą.
Ingredientai:
skumbrė – 2 vnt .;
citrina – 1 vnt .;
čiobreliai – 4 šakelės;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
Čili pipirai – 1 vnt .;
augalinis aliejus – 3 šaukštai;
sojos padažas – 3 šaukštai;
grūdėtos garstyčios – 1 šaukštelis;
druska – ½ šaukštelio;
kadagys – 4 vnt.
Keptos skumbrės paruošimas:
Marinatui augaliniame aliejuje reikia sumaišyti sojų padažą, grūdėtas garstyčias, smulkintą čili pipirą, spaustą česnaką. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais ir padėkite ant kepimo formos dugno.
Padėkite čiobrelius ant citrinų lovos. Kadagys sutrinkite grūstuve ir supilkite į marinatą.
Išvalytoje žuvyje darome mažus pjūvius skersai keteros. Sutepkite žuvį marinatu ir padėkite ant citrinos lovos.
Likusiu marinatu užpilkite žuvį ir šiek tiek pasidėkite. Žuvį kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Likus 10 minučių iki kepimo, aptepkite žuvį likusiu marinatu.
Po virimo skumbrę galite patiekti su bet kokiu garnyru. Ši žuvis tiks bet kokiai progai, ar tai būtų paprasta vakarienė, ar šventinis renginys.