Ingredientai:
malta mėsa – 1 kg
pasenusi balta duona arba batonas – 1 kepalas
svogūnas – 1 galva
maltų juodųjų pipirų
druskos, česnako
augalinis aliejus
Paruošimas:
Duonos ar batono minkštimą porai minučių pamirkykite vandenyje, tada išspauskite.
Į faršą dedame išspaustą duoną. Išmirkyta duona turi sudaryti 40% faršo svorio. Tai bus šių kotletų paslaptis.
Svogūną perkiškite per mėsmalę ir suberkite į maltą mėsą. Druskos ir pipirų pagal skonį, jei norite, įdėkite česnako ir prieskonių . Gerai išmaišykite. Faršą 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Tada iš faršo formuojame kotletus, jei norisi apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
Gero apetito!