Rūgščių sriuba, kaip ir dilgėlių sriuba, labai populiari NVS šalyse. Ši sriuba ypač naudinga pavasarį, kai žalumynai surenka daugiausiai vitaminų.
Rūgštynėse yra daug naudingų medžiagų. Jame yra vitaminų A, C, B, K, E, taip pat makro ir mikroelementų, tokių kaip magnis, kalis, kalcis, geležis, fosforas ir kt. Jie padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos bei virškinamojo trakto veiklą. Rūgštynėse taip pat yra organinių rūgščių, kurios skatina virškinimą ir medžiagų apykaitą.
Paruoškime rūgštynių sriubą.
Ingridientai:
vanduo - 3 l;
vištienos nugarėlės - 3 vnt.;
bulvės - 4 vnt .;
svogūnas - 1 vnt .;
morkos - 1 vnt .;
augalinis aliejus - 4 šaukštai. l.;
kiaušinis - 4 vnt.;
rūgštynės - krūva;
žalias svogūnas - krūva;
krapai - krūva;
grietinėlė - 200 g;
druska - ½ šaukštelio.
Rūgščių sriubos gaminimas:
Virkite vištienos nugarines su svogūnais vandenyje, kol suminkštės. Kai sultinys bus paruoštas, išimkite nugarą ir svogūnus.
Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir virkite sultinyje, kol suminkštės. Šiuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite žalius svogūnus, rūgštynes ir krapus. Į sriubą įmuškite kiaušinius, kepinį ir žoleles, supilkite grietinėlę.
Sriubą pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį, virkite dar porą minučių.